“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

“Zeer tevreden over de arbeidsjurist”

Ik zat sinds eind maart ziek thuis met verschijnselen van een burnout. De oorzaken zijn werk gerelateerd. De meest logische keuze leek voor mij zelf ontslag nemen. Ik worstel al een aantal jaren met een hoge werkdruk en kan het niet goed meer aan. Ik wilde geen langdurig ziekteproces, maar mijn werk netjes afsluiten en weg gaan daar. Daardoor zal ik ook wellicht sneller herstellen en me daarna kunnen gaan richten op een nieuwe baan. Nu wilde ik weten of ik wel in aanmerking zou komen voor een WW-uitkering ondanks dat ik zelf ontslag ga nemen.  De medewerkster van De Nationale Adviesbalie heeft mij aangegeven dat bij zelf ontslag nemen je normaal gesproken geen recht hebt op een WW-uitkering. Aangezien ik ambtenaar ben, en er andere regels gelden, hebben zij mij doorverwezen naar een ambtenarenspecialist. Zij hebben snel contact met mij gezocht en goed advies gegeven zodat ik een juiste beslissing kon nemen. Tevens ben ik zeer content met de afhandeling van De Nationale Adviesbalie. Zij hebben keurig gebeld of de specialist wel contact met mij had opgenomen en of ze hebben kunnen helpen. Al met al ben ik zeer positief over deze manier van werken.

Casus: Zelf ontslag nemen ondanks dat je ziek bent

Mevrouw gaf aan dat ze al een tijdje ziek thuis zit met verschijnselen van een burnout. Dit zou werk gerelateerd zijn en mevrouw wilde daarom zelf ontslag nemen aangezien de situatie niet veranderde op het werk. Wij hebben mevrouw aangegeven dat je normaal gesproken geen WW-uitkering krijgt als je zelf ontslag neemt. Aangezien mevrouw ambtenaar is gelden er andere regels. Daarom hebben wij haar doorverwezen naar onze ambtenarenspecialist. Deze heeft haar ook op zeer korte termijn gebeld en haar voorzien van de juiste informatie.

Tip: Heeft je ook vragen over het zelf ontslag nemen, neem dan contact op met onze juridische medewerkers. Zij bespreken jouw situatie en sturen je zo nodig door naar een advocaat/jurist bij jou in de buurt.