“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Lizet, 29 jaar, Apeldoorn, 24 mei 2012

9,5
Klanten vertellen

1321 beoordelingen

“Zelf heb ik geen rechtsbijstandverzekering, maar was wel op zoek naar een instantie die mij éénmalig kon helpen. Jullie dienst sloot hier perfect op aan.”

 

“Ik werkte met veel plezier bij mijn werkgever in mijn woonplaats Apeldoorn. Helaas besloten zij op een gegeven moment te gaan verhuizen naar Amsterdam. In eerste instantie ben ik hierin mee gegaan, maar al snel bleek dat de reistijd mij toch teveel van het goede was. Ik heb dit aangekaart bij de werkgever en samen besloten we te gaan ontbinden. Ik vond het wel belangrijk om mijn recht op een WW-uitkering veilig te stellen en heb daarom de overeenkomst voorgelegd bij De Nationale Adviesbalie. Zij belden mij keurig op de gestelde tijd terug en brachten mij in contact met een ontslagspecialist. Deze heeft samen met mij het voorstel doorgelopen. Al snel bleek dat er inderdaad wat dingen gewijzigd moesten worden om mijn recht op een WW-uitkering niet te verspelen. Gelukkig was dit snel geregeld. Ik werd zelfs achteraf nog gebeld door de AdviesBalie om te controleren of ik tevreden was. Dit heb ik heel erg op prijs gesteld. Ik zou anderen zeker aanraden om gebruik te maken van jullie diensten!”

 

Lizet, 29 jaar, Apeldoorn, 24 mei 2012.

Casus: ontslag met wederzijds goedvinden

De werkgever van mevrouw ging verhuizen. Zolang de reistijd naar het werk niet langer wordt dan 2 uur enkele reis, is dit op zich geen reden om te ontbinden. Mevrouw vond de reistijd toch wel heel erg belastend en heeft dit bij de werkgever aangegeven. Gelukkig had zij een goede verstandhouding met de werkgever en vond deze het geen probleem om er samen uit te komen. Ontslag met wederzijds goedvinden is in deze situatie een goede oplossing. De werkgever stelde een ontbindingsovereenkomst op. Wij gaven mevrouw het advies deze na te laten kijken om het recht op de WW-uitkering veilig te stellen. De arbeidsrecht advocaat pakte dit snel op en al gauw bleek dat er inderdaad het één en ander aangepast moest worden.