“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

“Ik denk dat mijn gezondheidsproblemen de reden zijn geweest van  mijn ontslag”
In 2009 ben ik in dienst gekomen bij mijn werkgever. Door het uitvoeren van mijn werkzaamheden heb ik rugletsel opgelopen. Door mijn gezondheidsproblemen heeft mijn werkgever mij een beëindigingsovereenkomst gegeven.  Mijn werkgever heeft mij de mogelijkheid geboden om het voorstel juridisch te laten beoordelen en hiervoor heb ik contact gezocht met De Nationale Adviesbalie. Zij hebben mij geadviseerd met mijn werkgever te onderhandelen over het voorstel. Voor de onderhandeling heeft De Nationale Adviesbalie mij in contact gebracht met een goede advocaat bij mij in de buurt. Door de advocaat van De Nationale Adviesbalie ben ik relatief snel geholpen. Ik ben 1x langs geweest op kantoor om mijn situatie door te spreken. Daarna heb ik contact onderhouden met de advocaat via de e-mail. Mijn advocaat heeft enkele gesprekken gehad met de advocaat van mijn werkgever. Uiteindelijk hebben we een vaststellingsovereenkomst getekend.

 

Tip: Zit je in een soortgelijke situatie? Je mag niet zomaar ontslagen worden vanwege ziekte. Bel vrijblijvend onze juridische medewerkers voor advies op telefoonnummer 088-6002800 ( gebruikelijke belkosten ) of vul het contactformulier in.

Casus: Na rugletsel ontslagen

Meneer kreeg ineens van zijn werkgever te horen dat hij niet meer in het team paste. Dit kwam voor meneer nogal onverwachts en hij twijfelt ook aan de daadwerkelijke reden. Door zijn werkzaamheden heeft hij rugletsel opgelopen en meneer denkt dat het ontslag te maken heeft met zijn gezondheidsproblemen. Vanwege ziekte mag iemand niet zomaar ontslagen worden en dit ontslag is dus ook onterecht. De advocaat heeft hem goed geholpen om uiteindelijk op een goede manier uit dienst te gaan.