“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”
9,5
Klanten vertellen

1319 beoordelingen

“Mijn complimenten voor de snelle service. Er werd direct actie ondernomen, zowel door de NAB als door de advocaat.”

 

“Twee maanden geleden kreeg ik samen met 13 collega’s te horen dat wij om bedrijfseconomische redenen ontslagen zouden worden. Op advies van juristen van de werkgever heb ik een vaststellingsovereenkomst ondertekend. Een aantal collega’s had niet ondertekend en daarvoor was een ontslagvergunning aangevraagd bij het UWV. Nu blijkt dat het UWV deze vergunning niet verleent. Ik had het gevoel dat ik door de werkgever in de maling was genomen. Ik had mijn handtekening al gezet, maar besloot toch contact te leggen met De Nationale Adviesbalie. Zij brachten mij in contact met een goede arbeidsrecht advocaat op dit gebied. Hij nam direct dezelfde dag nog contact op en er werd gelijk actie ondernomen.”

 

Inez, 34 jaar, Deventer, 31 mei 2012.

Casus: onterecht ontslag via vaststellingsovereenkomst.

De werkgever in dit verhaal doet voorkomen dat het economisch gezien zo slecht gaat met het bedrijf, dat er 14 mensen uit moeten. Zij weten dit zo overtuigend te brengen (met hulp van juristen en advocaten) dat het grootste deel van de werknemers een vaststellingsovereenkomst tekent, waarin geen ontslagvergoeding wordt geboden. Voor de overige werknemers vraagt men een ontslagvergunning aan. Al snel blijkt dat de werkgever geen ontslagvergunning krijgt voor de overige werknemers. Het bedrijf krijgt geen ontslagvergunning, omdat het bedrijf de bedrijfseconomische redenen niet kan aantonen. Het lijkt er dus op dat het ontslag op valse gronden is gegeven. Mevrouw heeft natuurlijk spijt dat zij de overeenkomst heeft ondertekend en neemt contact op met de NAB. Bij ondertekening onder valse voorwendselen is er sprake van dwaling. Hierdoor kan het ontslag nietig worden verklaard. Wij brachten mevrouw in contact met een gespecialiseerde advocaat, die ervoor gaat zorgen dat mevrouw krijgt waar zij recht op heeft.

 

Tip: Heb jij ook te maken met ontslag om bedrijfseconomische redenen? De werkgever vertelt niet altijd de waarheid. Neem bij twijfel gerust contact met ons op.