“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

“Ondertussen werk ik al 10,5 jaar bij mijn werkgever in de zorg. Al jaren zijn zij bezig om mij eruit te werken. De sfeer en het contact met de werkgever werd hoe langer hoe slechter. Toen ineens werd ik totaal onverwachts op non-actief gesteld. Ik schrok er erg van en wist niet goed wat ik moest doen. Ik ging op internet kijken en kwam op ontslag-krijgen.nl. Ik besloot te bellen en werd goed geholpen door de medewerker. Via deze medewerker kwam ik in contact met een advocaat bij mij in de buurt. Deze heeft mij verder geholpen en heeft ervoor gezorgd dat alles goed werd geregeld. We gingen met een vaststellingsovereenkomst uit elkaar, waarbij ik ook een vergoeding kreeg. Ik ben erg tevreden over de advocaat. Alles is netjes afgewikkeld”.

Casus: Non-actiefstelling

Een werkgever kan besluiten om je op non-actief te stellen of te schorsen. Dit houdt in dat je (tijdelijk) niet meer mag komen werken. Vaak gebeurt dit als er nog onderzoek naar het één en ander moet worden gedaan of als de werkgever tot ontslag wil overgaan en snel met een voorstel komt om met wederzijds goedvinden uit elkaar te gaan. Je loon moet gewoon worden doorbetaald, behalve als in je arbeidsovereenkomst iets anders is afgesproken.

Het is belangrijk om niet zomaar akkoord te gaan met de non-actiefstelling. Teken dan ook nooit zomaar iets en vraag de werkgever om een schriftelijke bevestiging. Zelf kun je in een brief laten weten dat je het niet eens bent met de non-actiefstelling en dat je beschikbaar blijft voor werkzaamheden.

 

In veel gevallen is de non-actiefstelling en hele duidelijke voorbode van ontslag. Het is belangrijk om hier zo goed mogelijk uit te komen. Daarom is het in zo’n situatie verstandig om juridisch advies in te winnen. Neem hiervoor gerust contact met ons op. Onze medewerkers kunnen jouw situatie goed inschatten en je advies geven hoe je hier het beste mee om kunt gaan. Ook kunnen ze je, als dat nodig is, in contact brengen met een goede jurist of advocaat om je verder te helpen.