“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”
9,5
Klanten vertellen

1319 beoordelingen

“Door de medewerkers van Ontslagkrijgen.nl werd ik in contact gebracht met een goede advocaat om mij te helpen bij mijn ontslagzaak. Ik ben echt super goed geholpen”.

Ik werkte al 15 jaar bij mijn baas. In die jaren is het contact de afgelopen tijd ineens verslechterd. Ik kreeg een brief waarmee we samen afspraken konden maken over het ontslag. Zelf had ik hier geen kaas van gegeten. Ik wilde mijzelf natuurlijk niet tekort doen en ging op het internet op zoek naar hulp. De medewerkster van Ontslagkrijgen.nl gaf aan dag het verstandig zou zijn om het voorstel van de werkgever te laten nakijken om er zeker van te zijn dat ik zou krijgen waar ik recht op had. Zij bracht mij in contact met een specialist bij mij in de buurt. Deze heeft mij uitstekend geholpen.

Casus: Ontslag met wederzijds goedvinden

Een werkgever mag een werknemer altijd een voorstel doen om met wederzijds goedvinden uit elkaar te gaan. De werkgever heeft hier geen goede reden voor nodig. Het is vervolgens aan de werknemer om te besluiten of hij/zij in wil gaan op het voorstel en hierover wil gaan onderhandelen. Uiteindelijk ontstaat uit deze onderhandelingen een vaststellingsovereenkomst, waarin alle afspraken staan die tussen de werkgever en de werknemer zijn gemaakt. Hierbij kun je denken aan afspraken over de opzegtermijn, de transitievergoeding, het opnemen of uitbetalen van vakantiedagen en meer van dit soort zaken. Het is erg belangrijk dat deze overeenkomst goed in elkaar zit. Op basis hiervan gaat het UWV namelijk besluiten of je een WW-uitkering kunt krijgen of niet. Krijgt het UWV aan de hand van het document het idee dat u zelf het initiatief heeft genomen of dat het ontslag jou eigen schuld is, dan kunnen zij om die reden besluiten om geen uitkering te verstrekken. Daarom is het heel belangrijk om een vaststellingsovereenkomst altijd te laten nakijken door een specialist op dit gebied. Deze kan ervoor zorgen dat je je recht op een uitkering kan behouden en dat er eruit haalt wat erin zit.

Wil jij ook in contact komen met een specialist om je vaststellingsovereenkomst te bekijken of je te helpen bij de onderhandelingen met de werkgever? Neem dan gerust even contact met ons op. Wij helpen je graag verder.