“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

“Dankzij het doortastende en uiterst professionele optreden van deze advocaat heb ik een tweetal rechtszaken succesvol kunnen afsluiten”

Na drie jaar werkzaam te zijn geweest bij mijn werkgever werd ik ineens op staande voet ontslagen. Dit omdat ik mijn functie niet goed zou invullen. Ik had nooit klachten gehad. De mogelijkheid om te verbeteren werd niet geboden. Ik was behoorlijk overdonderd en zocht hulp bij Ontslagkrijgen.nl. Via hen kwam ik in contact met een goede advocaat bij mij in de buurt. Dankzij het doortastende en uiterst professionele optreden van deze advocaat heb ik een tweetal rechtszaken succesvol kunnen afsluiten.
Ik ben door de rechter volledig in het gelijk gesteld en mijn voormalige werkgever heeft uiteindelijk, onder betaling van een voor mij acceptabele ontslagvergoeding, met mij geschikt en de arbeidsrelatie met mij beëindigd.

 

Casus: ontslag op staande voet

Bij ontslag op staande voet moet de werkgever een hele goede reden hebben om direct, acuut tot ontslag over te gaan. Goede redenen voor ontslag op staande voet zijn bijvoorbeeld fraude, werkweigering, diefstal of mishandeling. Als je op staande voet ontslagen wordt ben je niet alleen direct je baan kwijt, maar verlies je ook je recht op een WW-uitkering. Dit is dus best een zware straf. Niet functioneren kan nooit een reden zijn voor ontslag op staande voet. Dit is namelijk geen dringende reden. Ook moet de werkgever je de kans geven om je functioneren te verbeteren. Ga nooit zomaar akkoord met ontslag op staande voet. Vaak is het mogelijk om het ontslag om te buigen naar een andere vorm van ontslag, waardoor je toch je recht op een uitkering kunt behouden.

Word je op staande voet ontslagen of zijn er discussies over het functioneren? Onze medewerkers helpen je graag verder. Neem gerust even contact met ze op om je situatie door te spreken.