“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

“Ik werkte nog niet zo lang bij mijn werkgever, maar had wel een vast contract. Ik kreeg ineens te horen dat ik werd ontslagen om bedrijfseconomische redenen. Ik kreeg een vaststellingsovereenkomst, maar ik had zelf geen idee waar ik zoal recht op zou hebben. Via Ontslag-krijgen.nl kwam ik in contact met een goede jurist. Hij heeft mij alles goed uitgelegd en heeft de vaststellingsovereenkomst nagekeken en aangepast. Ook heeft de jurist contact gezocht met de werkgever. De kosten van de rechtshulp worden vergoed door de werkgever. Ik ben dan ook erg tevreden over de dienstverlening”.

Casus: Ontslag om bedrijfseconomische redenen, maar via een vaststellingsovereenkomst

Bij ontslag om bedrijfseconomische redenen is het het meest logisch dat de werkgever een aanvraag doet voor een ontslagvergunning via het UWV. In sommige gevallen kiezen werkgevers er echter voor om niet naar het UWV te stappen, maar om met wederzijds goedvinden uit elkaar te gaan. Dit kan twee redenen hebben. Of ze willen het ontslag sneller laten plaatsvinden en willen niet moeten wachten op het UWV of ze hebben niet zoveel vertrouwen in de uitkomst van het UWV-traject. Voor jouzelf als werknemer is het sowieso gunstiger om met wederzijds goedvinden uit elkaar te gaan. Als je die weg bewandeld valt er namelijk nog goed te onderhandelen over de transitievergoeding, de opzegtermijn, vrijstelling van arbeid met behoud van loon en meer van dit soort zaken. Loopt het ontslag via het UWV, dan valt er eigenlijk niets te onderhandelen. Maak hier dus gebruik van.

Om er zo goed mogelijk uit te komen kan het slim zijn de onderhandelingen uit handen te geven aan een specialist. Wil je in contact komen met onze medewerkers om te bekijken of het in jou situatie slim is om iemand in te schakelen? Wij bellen je vrijblijvend even terug.