“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”
9,5
Klanten vertellen

1338 beoordelingen

“Met mijn rechtsbijstandsverzekering kwam ik niet verder. Gelukkig wist de advocaat mij wel verder te helpen”

Ik werk ondertussen 9 jaar bij mijn werkgever. Het ging niet goed met het bedrijf en wij kregen te horen dat er in totaal 19 mensen uit moesten. Een van die mensen was ik. Zelf had ik al het idee dat het afspiegelingsbeginsel niet goed was toegepast en ben met mijn zaak naar de rechtsbijstandsverzekering gegaan. Zij zijn in eerste instantie met de werkgever gaan onderhandelen, maar deze onderhandelingen liepen al snel vast. De rechtsbijstand kon niets meer voor mij doen. Door een tip van een collega kwam ik bij De Nationale Adviesbalie terecht. Ik kon mijn verhaal kwijt en werd direct in contact gebracht met een gespecialiseerde advocaat bij mij in de buurt. Binnen drie dagen was de advocaat al bij mij thuis geweest en is de boel in gang gezet. Ik ben erg tevreden over de advocaat. Hij heeft voor elkaar gekregen wat de rechtsbijstand niet is gelukt. Daarnaast heeft hij de kosten ook nog eens kunnen verhalen op de werkgever. Fijn dat mijn zorgen op deze manier weggenomen zijn.

Casus: de rechtsbijstandsverzekering

Veel mensen hebben een rechtsbijstandsverzekering en betalen hier premies voor. Het is dan ook logisch dat je hier als eerste contact mee opneemt, zodra er sprake is van ontslag. Toch is het inschakelen van een eigen advocaat niet zo’n gek idee. In de praktijk blijkt namelijk dat een eigen advocaat over het algemeen betere resultaten behaalt dan een advocaat van de rechtsbijstand. Nu is het natuurlijk zo dat de advocaat van de rechtsbijstand niet per uur wordt betaald. De premies zijn afgedragen en eigenlijk kost uw zaak de verzekeraar alleen maar geld. Zij zullen daardoor minder tijd en energie in jouw zaak stoppen en eerder akkoord gaan met een voorstel van de werkgever. Wil je eruit halen wat erin zit, dan heb je heel wat meer kans van slagen met een eigen advocaat. Bij ontslag is het bovendien zo dat de kosten in de meeste gevallen bij de werkgever worden neergelegd.

Wil je meer informatie over het inschakelen van een advocaat of wil je in contact komen met een goede advocaat bij jou in de buurt? Neem dan contact op met onze medewerkers. Zij helpen je graag verder.