“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”
9,5
Klanten vertellen

1366 beoordelingen

“Dankzij de informatie op Ontslagkrijgen.nl werd ik gesterkt in mijn gedachten dat de rechtsbijstandverzekering niet voldoende voor mij deed. De advocaat heeft een hogere vergoeding voor mij geregeld”.

Ik werkte al lange tijd bij mijn werkgever. Ik kreeg een functioneringsgesprek, waarbij ik redelijk scoorde. Ineens kwam er een nieuwe manager voor wie deze redelijke score niet voldoende was. Ineens werd er gesproken over ontslag. Ik kreeg een voorstel dat er netjes uitzag, maar toch twijfelde ik over het bedrag dat als transitievergoeding werd geboden. In eerste instantie belde ik mijn rechtsbijstandverzekering, waar ze al heel snel aangaven dat het een goed voorstel was. Ik bleef mijn twijfels houden. Toen ik de medewerkster van Ontslagkrijgen.nl sprak bleek inderdaad dat de rechtsbijstandverzekering het niet altijd bij het rechte eind heeft. Zij bracht mij in contact met een goede advocaat. Hier kon ik direct terecht en ik werd goed op de hoogte gehouden van de vorderingen. Uiteindelijk heeft hij voor elkaar gekregen dat ik een hogere vergoeding kreeg. Alle kosten hiervoor werden bij de werkgever neergelegd. Dit voelde als gerechtigheid.

Casus: Rechtsbijstandverzekering versus eigen advocaat

Wij spreken veel mensen die niet tevreden zijn over hun rechtsbijstandverzekering. Dit is niet zo gek. Je moet niet vergeten dat het een verzekering betreft. Premie incasseren is leuk, maar zodra er actie ondernomen moet worden kost dit de verzekeraar geld. Zij zijn er dus ontzettend bij gebaat dat de zaak zo snel mogelijk wordt afgerond. Hoe minder uren zij erin stoppen, hoe goedkoper. Hierdoor roepen de juristen van de rechtsbijstandverzekering vaak al snel dat u een goed voorstel in handen heeft, terwijl een onafhankelijke advocaat hier misschien een hele andere mening over heeft. Wij adviseren dan ook altijd om voor ontslagzaken een eigen advocaat in te schakelen. Een eigen advocaat zal zich 100 procent voor u inzetten en zal er alles aan doen om eruit te halen wat erin zit. Daarnaast is het in de praktijk vaak zo dat de kosten van uw eigen advocaat of jurist worden neergelegd bij de werkgever. Dit wordt meestal in de onderhandelingen meegenomen. Moet er een gerechtelijke procedure plaatsvinden, dan heeft u sowieso recht op vrije advocaatkeuze en is de rechtsbijstandverzekeraar verplicht dit te vergoeden.

Twijfel je aan het oordeel van de rechtsbijstandverzekeraar, neem dan gerust even contact met ons op.