“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”
9,5
Klanten vertellen

1319 beoordelingen

“De Nationale Adviesbalie en de advocaat hebben me ontzettend veel ondersteund in een situatie waarin ik heel erg hulp en advies nodig had”.

Ik werkte 1,5 jaar bij mijn werkgever en was in vaste dienst. Langzaam werd de werkdruk opgebouwd, tot ik het niet meer aankon. Meerdere keren gaf ik bij de werkgever aan dat de hoeveelheid werk te groot was en dat ik overliep, maar hier werd niets mee gedaan. Ik denk dat zij uiteindelijk toch bang waren dat ik in de ziektewet terecht zou komen, want zij kwamen ineens met een vaststellingsovereenkomst op de proppen. Ik wist niet goed hoe ik hier op moest reageren en vroeg advies via ontslagkrijgen.nl. Het advies was professioneel en ik werd al snel in contact gebracht met een goede advocaat uit mijn omgeving. Deze heeft mij geholpen om hier zo goed mogelijk uit te komen.

Casus: Werkdruk

Wij krijgen vaak mensen aan de lijn die klagen over de hoge werkdruk en op het punt staan om zelf ontslag te nemen. Doe dit nooit! Als je zelf ontslag neemt, dan verspeel je daarmee ook direct al je rechten op een WW-uitkering. Geen handige zet dus. Het is beter om het probleem aan te kaarten bij de werkgever en te bekijken of jullie samen tot een oplossing kunnen komen. Zo kan de werkgever bijvoorbeeld proberen om de werkdruk te verminderen. Kan dit niet, of weet je zeker dat het toch niet zal verbeteren, dan is het wellicht slim om over ontslag met wederzijds goedvinden te beginnen. Doe dit altijd mondeling, nooit schriftelijk. Officieel moet de werkgever namelijk het initiatief tot ontslag nemen.

Hou bij dit soort dingen in je achterhoofd dat het mes aan twee kanten snijdt. De werkgever heeft er niets aan als jij straks door de werkdruk met een burn-out thuis komt te zitten en jij hebt er niets aan om ziek te worden. De werkgever zal dan ook vaak wel bereid zijn om mee te werken aan deze vorm van ontslag. Zij zullen dan de nodige afspraken op papier zetten in een zogenaamde vaststellingsovereenkomst.

Het is belangrijk dat deze overeenkomst goed in elkaar zit, want dit zal uiteindelijk bepalen of je in aanmerking kan komen voor een ww-uitkering of niet. Laat dan ook altijd het document nakijken door een specialist op dit gebied. Natuurlijk mag u ons hier ook altijd even voor bellen.