“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”
9,5
Klanten vertellen

1338 beoordelingen

“Ik kon fijn met de advocaat praten en heb er een goed gevoel over”

Ik was al zeven jaar in dienst toen de werkgever ineens uit het niets met de mededeling kwam dat ik zou worden ontslagen. De reden voor het ontslag was disfunctioneren. Ik schrok heel erg. Er was nooit commentaar geweest op mijn functioneren en ik had dit dan ook totaal niet aan zien komen. Ik kreeg van de werkgever een voorstel en wist niet goed wat ik hiermee moest. Ik was bang dat ik misschien wel geen WW zou kunnen krijgen. Ook was ik verdrietig en boos dat ze met deze reden van het ontslag komen, terwijl ik nooit de kans heb gekregen iets te verbeteren. Ik belde met De Nationale Adviesbalie en kon meteen mijn verhaal kwijt. Al snel bleek dat de werkgever heel zwak stond, maar dat ik wel op de juiste manier zou moeten reageren om hier goed uit te komen. Ik werd in contact gebracht met een hele prettige advocaat. Deze heeft direct een mail naar mijn werkgever gestuurd en is voor mij gaan onderhandelen. Ik kon goed met  de advocaat praten en had er direct een goed gevoel bij. Zij heeft mij uitstekend geholpen!

Casus: Ontslag bij disfunctioneren

Na zeven jaar in dienst te zijn geweest kreeg mevrouw totaal onverwacht te horen dat zij ontslagen zou worden vanwege disfunctioneren. Haar functioneren was nooit eerder ter discussie gesteld en mevrouw was dan ook erg overdonderd en van slag door dit bericht. Al snel bleek dat de werkgever geen dossier had opgebouwd. Ook had mevrouw niet de kans gekregen om haar functioneren te verbeteren. Dit zorgt ervoor dat de werkgever geen hele sterke zaak had. De werkgever had dit waarschijnlijk ook wel in de gaten en heeft om die reden niet voor ontslag via de kantonrechter gekozen. De kans dat het verzoek was afgewezen was wel heel groot. Vandaar dat de werkgever op de proppen kwam met een vaststellingsovereenkomst. Het was een slecht voorstel. De advocaat naar wie wij mevrouw hebben doorverwezen heeft een tegenvoorstel gedaan, waarna ze uiteindelijk tot goede afspraken zijn gekomen.

 

Tip: Bij disfunctioneren is het altijd verstandig om advies in te winnen. Als het ontslag je eigen schuld is zul je namelijk geen uitkering krijgen. Bij disfunctioneren is dit ook het geval. Je bent in zo’n geval verwijtbaar werkloos en verliest daarmee al je rechten op een WW-uitkering. Teken daarom nooit zomaar iets als je van disfunctioneren wordt beschuldigd. Neem gerust even contact op met onze medewerkers om je situatie door te spreken. Vaak valt er nog heel wat te redden.