“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Meneer Boumeester: “Goed geholpen na ontslag binnen familiebedrijf.”

9,5
Klanten vertellen

1366 beoordelingen

“Goed geholpen na ontslag binnen familiebedrijf”

Het rommelde al een poos op de werkvloer. Ik werk in een familiebedrijf. Toen de oprichter overleed, ontstond er ruzie tussen de kinderen die het bedrijf zouden overnemen. Al met al was het gevolg een splitsing en daarna een reorganisatie. Ik kreeg te horen dat mijn functie kwam te vervallen en kreeg een voorstel van de werkgever. Ik wist niet goed wat ik hier mee moest en kwam via internet bij De Nationale Adviesbalie terecht. Ik werd snel en duidelijk te woord gestaan en zij brachten mij in contact met een advocaat bij mij in de buurt. Deze heeft mij geholpen om eruit te halen wat erin zat.

Meneer Boumeester, 58 jaat, Etten-Leur, 18 september 2013.

Casus

Binnen familiebedrijven wil het nog al eens rommelen. Helemaal als de oprichter komt te overlijden en kinderen het over moeten nemen, gaat het nog al eens fout. Verschillende gedachten over de toekomst van het bedrijf of karakters die met elkaar botsen hebben al heel wat bedrijven ten gronde gericht. Al met al zijn de werknemers van deze bedrijven degene die hier uiteindelijk het slachtoffer van zijn. Heb je een eigen onderneming? Denk dan goed na over wat hiermee moet gebeuren op het moment dat je weg valt. Bespreek jouw wensen ook met je nabestaanden, zodat ruzies en onduidelijkheden voorkomen kunnen worden. Ben je zelf slachtoffer van zo’n reorganisatie, zorg er dan voor dat de vaststellingsovereenkomst goed in elkaar zit. Je hebt in veel gevallen gewoon recht op een ontslagvergoeding.

Let op: Zit je ook midden in een ontslagprocedure binnen een familiebedrijf? Dit kan vervelende situaties opleveren. Zorg dat een ervaren advocaat je verder helpt! Neem contact met ons op en we bespreken samen de juiste vervolgstappen.