“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Aanzegtermijn

9,3
Klanten vertellen

430 beoordelingen

Heb je een tijdelijk contract en verloopt dat binnenkort, dan wil je natuurlijk graag weten waar je aan toe bent. Om ervoor te zorgen dat je niet tot het laatste moment hoeft te wachten heeft de overheid de aanzegtermijn in het leven geroepen. Dit betekent dat de werkgever minimaal een maand van te voren moet aangeven of jouw contract wel of niet verlengd wordt. Zo heb jij in ieder geval nog even de tijd om een andere baan te vinden als jouw contract stopt.

Schriftelijk

De werkgever moet schriftelijk aan je laten weten of jouw contract wel of niet wordt verlengd. Een mondelinge mededeling is niet genoeg. Hij zal je een brief of bijvoorbeeld een e-mail moeten sturen, waarin staat wat precies de bedoeling is.

En zo niet?

Houdt de werkgever zich niet aan deze aanzegtermijn en laat hij jou misschien zelfs pas een dag van te voren weten dat je niet terug hoeft te komen? Dan zal hij jou een extra maandsalaris moeten uitbetalen. Het is verstandig om dit schriftelijk bij hem/haar aan te geven. Stuur een mail waarin je aangeeft dat de werkgever zich niet aan de aanzegtermijn heeft gehouden en dat je ervan uit gaat dat de extra maand loon wordt meegenomen in de eindafrekening.

Vorderen

Wil de werkgever deze extra maand salaris niet betalen, dan kun je dit gaan vorderen. Je hebt er namelijk recht op. Een advocaat kan hierbij helpen. Wij brengen je graag in contact met een advocaat die dit voor je op kan pakken. Neem hiervoor gerust even contact met ons op via 088-6002800 (gebruikelijke belkosten) of laat een berichtje achter op ons contactformulier.