“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Aanzegtermijn

  • Houdt jouw werkgever zich niet aan de aanzegtermijn?
  • Gebruik onze voorbeeldbrief om een vergoeding te eisen.
9,5
Klanten vertellen

1299 beoordelingen

Lees voor

Heb je een tijdelijk contract en verloopt dat binnenkort, dan wil je natuurlijk graag weten waar je aan toe bent. Om ervoor te zorgen dat je niet tot het laatste moment hoeft te wachten heeft de overheid de aanzegtermijn in het leven geroepen.

Dit betekent dat de werkgever minimaal een maand van te voren moet aangeven of jouw contract wel of niet verlengd wordt. Zo heb jij in ieder geval nog even de tijd om een andere baan te vinden als jouw contract stopt. 

Schriftelijk voldoen aan aanzegtermijn

De werkgever moet schriftelijk aan je laten weten of jouw contract wel of niet wordt verlengd. Een mondelinge mededeling is niet genoeg. Hij zal je een brief of bijvoorbeeld een e-mail moeten sturen, waarin staat wat precies de bedoeling is. Dit moet volgens de aanzegtermijn minimaal een maand voor het verlopen van het contract gebeuren.

Wat als de werkgever zich niet aan de aanzegtermijn houdt?

Houdt de werkgever zich niet aan deze aanzegtermijn en laat hij jou misschien zelfs pas een dag van te voren weten dat je niet terug hoeft te komen? Dan zal hij jou een extra maandsalaris moeten uitbetalen. Het is verstandig om dit schriftelijk bij hem/haar aan te geven.

Stuur een aangetekende brief waarin je aangeeft dat de werkgever zich niet aan de aanzegtermijn heeft gehouden en dat je ervan uit gaat dat de extra maand loon wordt meegenomen in de eindafrekening. Een voorbeeld van deze brief kun je downloaden op deze pagina. Deze kun je aanpassen naar jouw situatie en vervolgens versturen.

Aanzegtermijn

Download onze voorbeeldbrief voor het claimen van de aanzegvergoeding

Of bel ons voor vragen op 088-6002800
gebruikelijke belkosten

Vorderen

Wil de werkgever deze extra maand salaris niet betalen, dan kun je dit gaan vorderen. Je hebt er namelijk recht op. Reageert de werkgever niet op jouw brief? Dan kan een advocaat hierbij helpen. Wij brengen je graag in contact met een advocaat die dit voor je op kan pakken. Neem hiervoor gerust even contact met ons op via 088-6002800 (gebruikelijke belkosten) of laat een berichtje achter op ons contactformulier.

Meer informatie