“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

“De advocaat heeft snel gehandeld”

 

Na 1,5 jaar voor een uitzendbureau gewerkt te hebben, ben ik in vaste dienst gekomen bij mijn werkgever. Na 5 jaar trouwe dienst kreeg ik tijdens een functioneringsgesprek te horen dat ik niet goed functioneerde. Van mijn werkgever kreeg ik een maand de tijd om mijzelf te verbeteren. Op een aantal punten heb ik mijzelf kunnen verbeteren, maar niet voor de volle 100%. Dit en de economische achteruitgang hebben ertoe geleid dat mijn werkgever mij een voorstel tot beëindiging van het dienstverband heeft aangeboden. Aangezien ik de ontslagvergoeding te laag vond, heb ik De Nationale Adviesbalie om hulp gevraagd. Deze organisatie kwam ook tot de conclusie dat de ontslagvergoeding te laag was. Ze hebben mij in contact gebracht met een goede arbeidsrecht advocaat. Ik ben hier zeer tevreden over. De advocaat heeft snel gehandeld en na het tweede voorstel ben ik er samen met mijn werkgever goed uitgekomen. Alle advocaatkosten zijn betaald door mijn werkgever.

Casus: Ontslag na eerste negatieve functioneringsgesprek.

Meneer heeft na 5 jaar dienstverband voor het eerst een negatieve beoordeling gehad. Dit kwam nogal onverwachts. Hij heeft zelf het vermoeden dat dit door de verhouding met zijn nieuwe leidinggevende komt. Met deze persoon klikt het niet echt. Meneer heeft zijn best gedaan om het contact te verbeteren, maar helaas zonder positief resultaat. Wanneer je als werknemer voor het eerst te horen krijgt dat een werkgever niet tevreden over je is, dan is dit niet gelijk reden voor ontslag. Een werkgever moet bespreken op welke punten je niet goed functioneert en je de kans geven om jezelf te verbeteren. Deze meneer is dus onterecht ontslagen. De arbeidsrechtadvocaat heeft hem geholpen om alles snel en goed af te wikkelen, zonder dat het hem geld heeft gekost.

 

Tip: Zit je in een soortgelijke situatie? Aarzel niet en neem contact op met onze juridische medewerkers. Zij bespreken jouw situatie en sturen je zo nodig door naar een advocaat bij jou in de buurt.