“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Beëindiging dienstverband

  • Wist je dat je kunt onderhandelen over de transitievergoeding?
  • Zorg er altijd voor dat je je recht op WW niet kwijt raakt.
  • Wil je het ontslag zo goed mogelijk regelen en krijgen waar je recht op hebt? Wij helpen je hier graag bij!
9,4
Klanten vertellen

683 beoordelingen

Lees voor

Jouw dienstverband kan in de meeste gevallen alleen eenzijdig door de werkgever worden beëindigd als het contract verloopt of als de werkgever toestemming heeft van het UWVof van de kantonrechter. Meestal wordt er echter voor gekozen om het niet zover te laten komen en samen in goed overleg uit elkaar te gaan. Dit heet ontslag met wederzijds goedvinden. Dit is voor jou als werknemer eigenlijk ook de beste manier, omdat er bij ontslag met wederzijds goedvinden goed te onderhandelen valt over bijvoorbeeld de transitievergoeding die je mee zult krijgen. Je kunt jouw dienstverband natuurlijk ook zelf beëindigen. Door ontslag te nemen of met wederzijds goedvinden een beëindigingsovereenkomst, ofwel vaststellingsovereenkomst, te tekenen.

Tips bij beëindiging dienstverband

Als je bij jouw werkgever vertrekt, moet je aan een aantal dingen denken. Zo moet je ervoor zorgen dat je een eindafrekening ontvangt van jouw werkgever. Als je dit wil, kan je de werkgever vragen om een getuigschrift te maken. Dit kun je gebruiken in je zoektocht naar een nieuwe baan. Ga daarnaast altijd na of er met de beëindiging van jouw dienstverband niet automatisch één of meer verzekeringen worden beëindigd. Vergeet ook niet te controleren wat je vertrek betekent voor jouw pensioen.

Recht op WW

Let bij het ontslag wel goed op dat je je recht op een WW-uitkering niet verspeelt. Als je zelf ontslag neemt of bijvoorbeeld op staande voet wordt ontslagen, dan heb je geen recht op WW. Gaan jullie met wederzijds goedvinden uit elkaar, dan is het heel belangrijk dat de vaststellingsovereenkomst goed in elkaar zit. Als hier dingen in ontbreken of niet juist op papier staan, dan kan je dit je uitkering kosten.

Hulp bij beëindiging dienstverband

Heb jij vragen bij beëindiging van het dienstverband? De juridische medewerkers van Ontslag-krijgen.nl staan je graag te woord. Vul het contactformulier in. Wij bellen je terug en geven je gratis advies.

Meer informatie