Ontslag krijgen kan niet zomaar. Een werkgever moet een goede reden hebben om jou te kunnen ontslaan en moet dit ook kunnen bewijzen. Dat neemt niet weg dat er heel wat op je af komt op het moment dat je ontslagen wordt. De meeste mensen die ontslag krijgen, hebben...
Lees meerOnderhandel over de transitievergoeding!
De hoogte van de transitievergoeding is niet wettelijk vastgelegd. Er is een formule, maar dit is een leidraad. In onderling overleg kun je hiervan afwijken. Vaak is het ook onderdeel van het sociaal plan. Bij sommige werknemers, vaak werknemers in hogere posities, is de afvloeiingsregeling al vooraf bepaald en kan het bijvoorbeeld ook zo zijn dat de vergoeding wordt berekend aan de hand van de oudere kantonrechtersformule. Echter ook de suppletiemethode is een optie.
Het is belangrijk om te weten dat er eigenlijk altijd wel onderhandeld kan worden over de hoogte van de transitievergoeding. Doe dit ook zeker, want hier heeft de werkgever in zijn eerste aanbod waarschijnlijk ook rekening mee gehouden. In veel gevallen is de werkgever voor het ontslag afhankelijk van jouw handtekening en daar mag best iets tegenover staan.
Hulp nodig?
Heb je vragen over jouw afvloeiingsregeling, collectief ontslag, hulp nodig bij het onderhandelen of wil je meer informatie? Neem dan vrijblijvend contact op met onze juridische medewerkers via 088-6002800 (gebruikelijke belkosten). Zij luisteren naar jouw verhaal en geven advies waar je echt wat aan hebt.