“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Suppletiemethode

  • Bij ontslag heb je vaak recht op een ontslagvergoeding.
  • Wij helpen je om te krijgen waar je recht op hebt!
9,5
Klanten vertellen

1319 beoordelingen

Lees voor

Krijg jij een transitievergoeding, dan wordt deze meestal berekend via de transitievergoedingformule. Daarnaast heb je de kantonrechtersformule. Er bestaan nog een aantal andere berekeningsvormen voor de ontslagvergoeding. De meest bekende alternatieve berekenmethode is de suppletiemethode. Bij de suppletiemethode wordt vastgesteld welk inkomen uit arbeid en uit pensioen je door het ontslag zal mislopen. Dit bedrag wordt de ontslagvergoeding.

Suppletiemethode zorgt voor stabiel inkomen

De suppletiemethode zorgt ervoor dat de werknemer een aanvulling (supplement) ontvangt op zijn WW-uitkering of WIA-uitkering. Deze aanvulling loopt door tot aan de pensioendatum van de werknemer. De werknemer blijft dus tot aan zijn pensioen een percentage van zijn oude salaris ontvangen. Op deze manier houd je een heel stabiel inkomen.

Oudere werknemers

De suppletiemethode is vooral goed toe te passen bij oudere werknemers. Deze werknemers zullen door hun leeftijd wellicht niet zo makkelijk een nieuwe baan kunnen vinden. Dit kan dan een goede oplossing zijn. 

Welke ontslagvergoeding is voor jou het meest gunstig? Wij geven je advies en helpen je verder!

Of bel ons voor vragen op 088-6002800
gebruikelijke belkosten

Ontslag oudere werknemer

Ben jij al wat ouder (laten we zeggen 60+) en krijg je te maken met ontslag, dan is het extra belangrijk om ervoor te zorgen dat je een goede ontslagregeling treft. Door jouw leeftijd zal het niet makkelijk worden om een andere baan te vinden. De kans is dus groot dat je afhankelijk bent van een WW-uitkering. Het is dan zeker verstandig om ervoor te zorgen dat je er qua transitievergoeding of via de suppletiemethode uithaalt wat erin zit. Een advocaat of jurist kan je hierbij helpen.

Hou hierbij ook in gedachten dat je te maken krijgt met een pensioengat. Dit zou je ook mee kunnen nemen in de onderhandelingen over het ontslag.

Haal eruit wat erin zit!

Krijg je ontslag? Haal er dan uit wat erin zit. Jij bent straks degene die zonder baan zit. Een extra buffer kan je dan goed gebruiken. Of dat nou in de vorm van een transitievergoeding is of via de suppletiemethode. Onze specialisten bekijken wat voor jou het meest gunstig zal uitpakken en geven je hier gratis advies over. Bel berust op 088-6002800 (gebruikelijke belkosten) of laat jouw gegevens achter op ons contactformulier!

Meer informatie