Ontslag krijgen kan niet zomaar. Een werkgever moet een goede reden hebben om jou te kunnen ontslaan en moet dit ook kunnen bewijzen. Dat neemt niet weg dat er heel wat op je af komt op het moment dat je ontslagen wordt. De meeste mensen die ontslag krijgen, hebben...
Lees meerHoe zit het met de transitievergoeding?
De abc-formule wordt eigenlijk bijna niet meer gebruikt. Sinds 2015 hebben we het dan ook voornamelijk over de transitievergoeding. De berekening hiervan wordt gebaseerd om jouw salaris en het aantal jaren dat je in dienst bent. Nou is het wel zo dat hier flink over te onderhandelen valt.
Komen jullie er samen niet uit en lukt het niet om met wederzijds goedvinden uit elkaar te gaan? Of krijg je ontslag op staande voet en ben je het hier helemaal niet mee eens? Dan kan je naar de kantonrechter stappen. De kantonrechter bekijkt of het ontslag terecht is en stelt vast welke transitievergoeding je mee krijgt.
Heeft de werkgever grote steken laten vallen, ben je weggepest of bijvoorbeeld onterecht beschuldigd van diefstal? In dat geval kan de kantonrechter besluiten om jou naast de transitievergoeding ook nog een billijke vergoeding toe te kennen. Dit is een extra schadevergoeding.
Heb jij hulp nodig bij jouw ontslag-situatie?
Heb jij te maken met ontslag of een conflict op je werk, dan zit je waarschijnlijk met veel vragen. Wat mag wel en wat mag niet en wat kan jij nou eigenlijk het beste doen? Om duidelijkheid te krijgen mag je altijd even bellen met onze juridische medewerkers. Zij luisteren naar jouw verhaal en geven je juridisch advies waar jij weer mee verder kan. Zo weet je precies waar je staat en wat jouw mogelijkheden zijn.
Je kan ons bellen op 088-6002800 (gebruikelijke belkosten). Wil je liever dat wij jou even bellen? Vul dan het contactformulier in!