Heb je ontslag gekregen en een ontslagvoorstel ontvangen van je werkgever? Laat je ontslagvoorstel altijd controleren!

Ontslagen worden is een ingrijpende gebeurtenis die nogal wat stress en emoties met zich meebrengt. Niet de ideale omstandigheden voor onderhandeling met de werkgever. Toch kom je er niet onderuit om samen om tafel te gaan. Emotionele betrokkenheid kan een goede onderhandeling flink in de weg zitten. Dat terwijl er heel veel op het spel staat en het vooral voor jouw toekomst heel belangrijk is dat er goede afspraken worden gemaakt. Teken je een voorstel dat niet goed in elkaar zit of waar fouten in staan, dan kan dit je zelfs je WW-uitkering kosten. Vraag daarom altijd advies aan iemand die er verstand van heeft en laat het voorstel altijd nakijken!

Teken nooit een ontslagvoorstel zonder een ontslagcheck!

Laat je ontslagvoorstel altijd controleren door een ervaren ontslagspecialist. Deze specialist houdt grip op de ontslagzaak en kan in 90% van de gevallen de juridische kosten bij de werkgever verhalen of de kosten reduceren door de bruto/netto-methode toe te passen. De specialist kan ervoor zorgen dat jij krijgt waar je recht op hebt.

Tip: Vul het formulier in als je interesse hebt in een check van jouw ontslagvoorstel!

Welke onderwerpen van het ontslagvoorstel controleren?

Wanneer je jouw ontslagvoorstel laat controleren zijn er een aantal onderwerpen die belangrijk zijn. Enkele belangrijke onderwerpen die voor je gecontroleerd worden:

  • Is de juiste opzegtermijn toegepast?
  • Welke ontslagreden wordt opgegeven en blijft jouw recht op een WW-uitkering behouden?
  • Maak je aanspraak op een transitievergoeding (voorheen ontslagvergoeding)?
  • Is de voorgestelde vergoeding een redelijk bedrag?

Hulp bij ontslagvoorstel controleren

Heb je vragen of wil je jouw ontslagvoorstel aan een juridische specialist voorleggen? Onze medewerkers zijn bereikbaar op 0900 4455600 (40 cent per minuut) of via het contactformulier. Zij nemen vrijblijvend jouw situatie met je door en beantwoorden jouw vragen. Zo nodig kunnen ze je in contact brengen met een specialist bij jou in de buurt.