“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Laat je ontslagvoorstel controleren !

  • Laat het voorstel van de werkgever altijd nakijken!
  • Wist je dat de werkgever meestal de juridische kosten betaalt?
  • Wij controleren jouw vaststellingsovereenkomst gratis en vrijblijvend!
9,7
Klanten vertellen

1156 beoordelingen

Lees voor
Let op:
Heb je ontslag gekregen en een ontslagvoorstel ontvangen van je werkgever? Laat jouw ontslagvoorstel altijd controleren! Zo weet je zeker dat je met een gerust hart je handtekening kan zetten. Wij controleren jouw vaststellingsovereenkomst gratis en vrijblijvend!

Ontslagen worden is een ingrijpende gebeurtenis die nogal wat stress en emoties met zich meebrengt. Niet de ideale omstandigheden om te gaan onderhandelen met de werkgever. Toch kom je er niet onderuit om samen om tafel te gaan. Onderhandel over de ontslagvoorwaarden en zorg dat je hier zo goed mogelijk uitkomt. 

Hebben jullie eenmaal afspraken gemaakt, dan worden deze afspraken vastgelegd in een vaststellingsovereenkomst. Teken deze echter nooit zomaar. Al jullie afspraken zullen er ongetwijfeld goed in staan, maar ook juridisch gezien moet dit document aan een aantal belangrijke eisen voldoen. 

Teken je een voorstel dat niet goed in elkaar zit of waar fouten in staan, dan kan dit je zelfs je WW-uitkering kosten. Vraag daarom altijd advies aan iemand die er verstand van heeft en laat het voorstel nakijken! Vaak worden deze kosten vergoed door de werkgever!

Laat jouw ontslagvoorstel altijd controleren

Laat je ontslagvoorstel altijd controleren door een ervaren ontslagspecialist. Zo weet je zeker dat jij jezelf niet in de vingers snijdt. De specialist weet precies waar hij op moet letten en zorgt ervoor dat jij uiteindelijk krijgt waar je recht op hebt. Daarbij is het ook goed om te weten dat de ontslagspecialist in 90% van de gevallen de juridische kosten op de werkgever kan verhalen. Zelf hoef je dus meestal geen kosten te maken, terwijl je wel zeker weet dat alles goed geregeld wordt.

ontslagvoorstel controleren

Wil jij jouw vaststellingsovereenkomst gratis door ons laten controleren?

Of bel ons voor vragen op 088-6002800
gebruikelijke belkosten

Welke onderwerpen van het ontslagvoorstel moet je controleren?

Wanneer je jouw ontslagvoorstel laat controleren zijn er een aantal onderwerpen die belangrijk zijn. Een specialist weet precies om welke onderwerpen het gaat en weet ook wat de valkuilen zijn. Onze specialist pakt deze controle vrijblijvend voor jou op. Enkele belangrijke onderwerpen die voor je gecontroleerd worden:

  • Is de juiste opzegtermijn toegepast?
  • Moet je tijdens de opzegtermijn gewoon werken of word je vrijgesteld van werk, zodat je kunt gaan solliciteren?
  • Welke ontslagreden wordt er opgegeven en is deze reden goed geformuleerd?
  • Blijf je jouw recht op een WW-uitkering behouden?
  • Maak je aanspraak op een transitievergoeding (voorheen ontslagvergoeding)?
  • Is de voorgestelde vergoeding een redelijk bedrag?
  • Is er nog sprake van een concurrentiebeding of relatiebeding?

Een aantal van deze punten zijn belangrijk om jouw WW-uitkering te waarborgen. De andere zijn vooral zaken die voor jou belangrijk zijn om weer snel aan het werk te komen en je hoofd boven water te houden als je gebruik moet maken van een uitkering. 

Hulp bij ontslagvoorstel controleren

Heb je vragen of wil je jouw ontslagvoorstel aan onze juridische specialist voorleggen? Onze medewerkers zijn bereikbaar op 088-6002800 (gebruikelijke belkosten) of via het contactformulier. Zij nemen vrijblijvend jouw situatie met je door en beantwoorden jouw vragen. Zo nodig kunnen ze je in contact brengen met een specialist bij jou in de buurt.

Meer informatie