“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Dagloon

  • De hoogte van jouw WW-uitkering hangt af van je dagloon.
  • Heb je vragen over jouw uitkering? Bel dan met het UWV.
9,4
Klanten vertellen

787 beoordelingen

Lees voor

Om de hoogte van jouw WW-uitkering uit te rekenen gaat het UWV uit van het sv-loon en het dagloon. Om jouw dagloon te bepalen, kijkt het UWV wat je gemiddeld per dag verdiende in het jaar voordat je werkloos werd. Hierbij worden zaken als  vakantiegeld, een eindejaarsuitkering, een 13e maand en ploegentoeslag ook meegenomen. Spaarloon, pensioenpremie en onkostenvergoedingen tellen niet mee in deze berekening.

Maximum dagloon

Er geldt wel een maximum aan het dagloon. Dit maximumdagloon wordt meestal twee keer per jaar vastgesteld door het ministerie van Sociale Zaken. Met ingang van 1 januari 2021 bedroeg het maximumdagloon 223,40 euro bruto (inclusief vakantietoeslag).  Als je dus meer verdient dat dit, dan ontvang je over het bedrag daarboven geen WW-uitkering.

Vragen of juridische hulp

Heb je nog vragen over jouw dagloon? Neem dan contact op het het UWV. Zij kunnen je hierbij verder helpen. Heb je juridische hulp nodig omdat je ontslagen wordt of om een andere reden? Dan helpen wij je graag verder. Neem in dit geval vrijblijvend contact met onze juridische medewerkers op.

Meer informatie