Het ontslagrecht voor ambtenaren oftewel het ambtenarenrecht is een aparte tak van sport. Het wijkt op veel punten af van het gewone ontslagrecht. Toch vallen lang niet alle ambtenaren onder het ambtenarenrecht. Sinds 1 januari 2020 is namelijk de Wet normalisering...
Lees meerAansluitende bovenwettelijke uitkering
De aansluitende bovenwettelijke uitkering houdt in dat je, als jouw WW-uitkering en de aanvullende uitkering zijn afgelopen, nog recht hebt op een aansluitende uitkering. Of je in aanmerking komt voor de aansluitende uitkering is afhankelijk van de reden van het ontslag. Ook dit hangt weer samen met jouw recht op een WW-uitkering. De hoogte van de aansluitende uitkering is opnieuw 70% van het (ongemaximeerde) dagloon.
Bovenwettelijke uitkering aanvragen
Het UWV gaat niet over deze uitkeringen. Zij kunnen je hier dan ook niet mee helpen. De uitvoering van de bovenwettelijke uitkering is bij een aantal andere instanties overgebracht. Ben je werkzaam in het Onderwijs, bij het Rijk, bij Defensie, de Waterschappen of Provincies, dan kun je terecht bij Loyalis Maatwerk Administraties. Medewerkers van onderzoeksinstellingen en universiteiten kunnen terecht bij Raet. Daarnaast zijn er nog een aantal andere uitvoerders namelijk: Deloitte, KPMG, DA&A en BAN Personeelsdiensten.
Afspraken bij ontslag
Krijg jij te maken met ontslag, dan is het belangrijk om het alvast te hebben over de bovenwettelijke uitkering. Het is wel belangrijk dat je voor het ontslag definitief is, alvast weet of je aanspraak kunt maken op deze regeling. Zo niet, dan kan dit invloed hebben op de onderhandelingen over bijvoorbeeld een ontslagvergoeding.
Heb je vragen of heb je hulp nodig? Onze juridische medewerkers helpen je vrijblijvend verder. Ook kun je voor meer informatie terecht op: ontslag-als-ambtenaar.nl.