Als een werknemer twee jaar ziek is, mag een werkgever tot ontslag overgaan. Dit is echter niet verplicht. Er zijn veel werkgevers die niet tot ontslag overgaan, om op die manier onder de te betalen transitievergoeding uit te komen. Op die manier ontstaat er een soort sluimerend dienstverband. De zieke werknemer krijgt een WIA-uitkering en hoeft niet meer betaald te worden. Hij is dus wel in dienst, maar krijgt verder niet betaald en hoeft niet te komen werken. Een vreemde situatie waar de werknemer in dit geval de dupe van is. De werknemer heeft immers recht op een transitievergoeding. Deze kan hij nu wel op zijn buik schrijven.

Sluimerend dienstverband om kostenbesparing

Sluimerende dienstverbanden ontstaan vooral om hoge kosten te vermijden. Als de werkgever tot ontslag overgaat is hij verplicht de transitievergoeding te betalen. Dit bedrag kan behoorlijk oplopen, vooral als de betreffende werknemer al lang in dienst is. Zo lang de werkgever niet tot ontslag over gaat hoeft hij de transitievergoeding ook niet te betalen. Vooral in het MKB wordt dit veel gedaan.

Niet akkoord

Ontslag nemen is als werknemer geen optie. Doe je dat wel, dan breng je op die manier je uitkering in gevaar en verspeel je ook het recht op de transitievergoeding. Toch ben je als werknemer niet helemaal machteloos. Onze juristen helpen je graag om het ontslag bij de werkgever voor elkaar te krijgen, zodat je toch je transitievergoeding kunt gaan ontvangen.

Wil je hier meer over weten, neem dan gratis contact op met onze juridisch adviseurs. Zij kunnen de situatie met je doorspreken en bekijken wat de mogelijkheden zijn.