“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Rechtsbijstandsverzekering bij ontslag

  • De rechtsbijstandverzekeraar wil de zaak graag snel afhandelen.
  • Hierdoor halen zij niet het onderste uit de kan!
  • Wil je in contact komen met een goede arbeidsrecht advocaat? Wij hebben altijd een specialist bij jou in de buurt.
9,5
Klanten vertellen

695 beoordelingen

Lees voor

Voor een rechtsbijstandverzekering betaal je iedere maand een bepaalde verzekeringspremie. In ruil daarvoor kun je gebruik maken van juridische bijstand op het moment dat dat nodig is.

Let op:
Je kunt meestal pas een paar maanden na afsluiten van de rechtsbijstandverzekering aanspraak maken op je verzekering. Een rechtsbijstandverzekering afsluiten als je al een juridisch probleem hebt, heeft dus geen zin.

Rechtsbijstandverzekeraars maken een onderscheid tussen ontslagzaken (alle zaken die te maken hebben met het behouden van jouw dienstverband) en overige zaken (alle zaken die te maken hebben met jouw rechten en plichten als werknemer).

Ontslagzaken rechtsbijstandverzekering procedure

De meeste rechtsbijstandverzekeraars hebben een sectie arbeidsrecht waar juristen zich bezig houden met ontslagzaken. Of het slim is om bij ontslag de rechtsbijstand in te schakelen is even de vraag. Vaak horen wij namelijk dat juristen van de rechtsbijstand de zaak zo snel mogelijk willen afhandelen. Voor hen is tijd geld, omdat zij betaald worden uit de premie. Hoe minder uren zij aan jouw zaak besteden, hoe meer ze er aan over houden. Wij adviseren vaak om bij juridische procedures een eigen advocaat of jurist in de arm te nemen. De verzekeraar is verplicht deze kosten tot een bepaald maximum te vergoeden. Je hebt als consument recht op een vrije advocaat keuze.

Verschil met een ontslagspecialist

Het grote verschil tussen een jurist van een rechtsbijstandverzekering en een ontslagspecialist is het verschil in kennis en specifieke ervaring bij bijvoorbeeld onderhandelingen over een transitievergoeding. Het allergrootste verschil zit hem echter in de inzet. Iedere minuut die de rechtsbijstandsjurist aan jouw zaak besteedt kost hen geld. Zij zullen dan ook over het algemeen proberen de zaak zo snel mogelijk af te handelen en snel tot een schikking te komen. Wel prettig voor de verzekeraar, maar minder goed voor jouw zaak. Een advocaat of jurist die je zelf inschakelt zal zich altijd voor de volle 100% inzetten en eruit halen wat erin zit. Wij brengen je graag in contact met een ontslagspecialist die je kan helpen bij jouw ontslagzaak.

Vrije advocaatkeuze rechtsbijstand

Heb je een rechtsbijstandverzekering en heb je te maken met een juridische procedure, dan heb je vrije advocaatkeuze! Het is niet verplicht om je zaak door een advocaat van rechtsbijstand te laten behandelen. Je mag zelf iemand uitkiezen. De kosten moeten vervolgens vergoed worden door de verzekeraar. Heb je vragen over de vrije advocaatkeuze of wil je in contact worden gebracht met een ervaren arbeidsrecht advocaat? Bel ons op 088-6002800 (gebruikelijke belkosten) of vul het contactformulier in. Onze juridische adviseurs staan je graag vrijblijvend te woord.

Meer informatie