“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

No cure no pay

  • No cure no pay is sinds 2006 verboden binnen de advocatuur.
  • Wil jij wel weten waar je financieel aan toe bent, dan kun je een vaste prijs afspreken met de advocaat.
  • Benieuwd naar de mogelijkheden? Wij helpen je graag verder.
9,4
Klanten vertellen

684 beoordelingen

Lees voor

No cure no pay betekent letterlijk ‘geen genezing, geen betaling’. De dienstverlener wordt alleen betaald, als het afgesproken doel is bereikt. De opdrachtgever loopt zo geen risico op hoge kosten. Binnen de advocatuur is deze betalingsregeling sinds 2006 verboden.

Wat houdt no cure no pay in?

Als een advocaat een zaak op basis van ‘no cure no pay’ wil doen, houdt dit in dat de advocaat niet betaald krijgt als er geen positief resultaat behaald wordt. Stel, jouw werkgever heeft een voorstel gedaan voor een ontslagvergoeding van €50.000 euro. Jouw advocaat adviseert je te onderhandelen voor een hogere ontslagvergoeding. Vervolgens spreek je met je advocaat af dat hij alleen betaald krijgt, als de ontslagvergoeding hoger wordt. Er is dan sprake van ‘no cure no pay’. Geen verhoging van de ontslagvergoeding, betekent geen beloning. Vaak wordt er bij een opdracht op basis van ‘no cure no pay’ afgesproken dat de advocaat een bepaald percentage ontvangt van het behaalde resultaat.

Let op:
No cure no pay mag bij advocaten niet meer. Wel is het vaak mogelijk om bijvoorbeeld vaste afspraken te maken over de prijs, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Varianten voor no cure no pay

De betalingsmethode op basis van ‘no cure no pay’ is ondertussen al een poosje verboden. Ondanks dit verbod wordt het begrip nog steeds gebruikt. Er bestaan wel varianten voor de ‘no cure no pay’ betalingsregeling.

Fixed fee

Een alternatieve betalingsmethode is de ‘fixed fee’, de vaste prijsafspraak. Bij deze methode maken jullie een hele duidelijke prijsafspraak. Jullie spreken een vast bedrag af waarvoor de advocaat je gaat helpen. Zo weet je van tevoren exact waar je aan toe bent, zonder onaangename verrassingen achteraf. Je moet de afgesproken prijs betalen, hoe de zaak ook uitpakt.

No cure low pay

Een andere mogelijkheid is ‘no cure low pay’. Dit houdt in dat als er geen resultaat behaald wordt er weinig kosten zullen zijn. Je maakt dan samen met de advocaat afspraken over de beloning die er komt als er wel resultaat behaald wordt. Er wordt dan een succes fee afgesproken, of er wordt achteraf een hoger uurtarief toegepast.

Vrijblijvend juridisch advies

Heb je hulp nodig van een ontslagspecialist? Wij kunnen je in contact brengen met de juiste specialist in jouw omgeving. Je kunt ons ook vrijblijvend om advies vragen. Vul het formulier in en wij nemen contact met je op. Je kunt ons ook bellen op 088-6002800 (gebruikelijke belkosten).

Meer informatie