“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

No cure no pay

  • No cure no pay is sinds 2006 verboden binnen de advocatuur.
  • Er zijn wel andere opties. Wij leggen het uit en helpen je.
9,5
Klanten vertellen

1365 beoordelingen

Lees voor

No cure no pay betekent letterlijk ‘geen genezing, geen betaling’. Bij ontslag houdt dit in dat de advocaat alleen betaald krijgt, als het afgesproken doel is bereikt. Zo loop je als werknemer niet het risico dat je met hoge kosten te maken krijgt. ‘No cure no pay’ bij ontslag is al lange tijd verboden in Nederland. Dat is dus geen optie meer, maar gelukkig kan je wel op andere manieren besparen op jouw juridische kosten.

Wat houdt no cure no pay in?

Als een advocaat een zaak op basis van ‘no cure no pay’ doet, houdt dit in dat de advocaat niet betaald krijgt als er geen positief resultaat behaald wordt. Even een voorbeeld: stel, jouw werkgever heeft een voorstel gedaan voor een ontslagvergoeding van €50.000 euro. Jouw advocaat adviseert je te onderhandelen voor een hogere ontslagvergoeding. Vervolgens spreek je met je advocaat af dat hij alleen betaald krijgt, als de ontslagvergoeding hoger wordt. Geen verhoging van de ontslagvergoeding, betekent geen beloning. Vaak wordt er afgesproken dat de advocaat een bepaald percentage ontvangt van het behaalde resultaat.

Andere betalingsmethode

De betalingsmethode op basis van ‘no cure no pay’ is ondertussen al een poosje verboden. Ondanks dit verbod wordt het begrip nog steeds gebruikt. Er bestaan wel varianten voor deze betalingsregeling. Namelijk de fixed fee (een vaste prijsafspraak) of ‘no cure low pay’.

Fixed fee

Een alternatieve betalingsmethode is de ‘fixed fee’, dit is een vaste prijsafspraak. Bij deze methode maken jullie een hele duidelijke prijsafspraak. Jullie spreken een vast bedrag af waarvoor de advocaat je gaat helpen. Zo weet je van tevoren exact waar je aan toe bent, zonder onaangename verrassingen achteraf. Je moet de afgesproken prijs betalen, hoe de zaak ook uitpakt. Dit geeft een stukje zekerheid dat veel mensen wel prettig vinden. 

No cure low pay

Een andere mogelijkheid is ‘no cure low pay’. Dit houdt in dat als er geen resultaat behaald wordt er weinig kosten zullen zijn. Je maakt dan samen met de advocaat afspraken over de beloning die er komt als er wel resultaat behaald wordt. Er wordt dan een succes fee afgesproken, of er wordt achteraf een hoger uurtarief toegepast.

Wees niet bang voor juridische kosten bij ontslag!

Toch maak jij je wellicht voor niets druk om eventuele juridische kosten. Bij ontslag is het namelijk zo dat in 90 procent van de gevallen de kosten voor de juridische hulp die jij inschakelt uiteindelijk bij de werkgever worden neergelegd. De kans dat de werkgever dus uiteindelijk voor deze kosten opdraait is heel groot.

Een advocaat of jurist zal dan ook altijd zijn uiterste best doen om de kosten mee te nemen in de onderhandelingen. Zo weet jij zeker dat jouw ontslag op een goede manier wordt afgewikkeld, maar hoef je niet bang te zijn voor een hoge rekening. 

Laat jouw vaststellingsovereenkomst gratis door ons checken!

Of bel ons voor vragen op 088-6002800
gebruikelijke belkosten

Laat jouw ontslagvoorstel gratis checken!

Uiteindelijk is het dus bijna altijd zinvol om een specialist in te schakelen bij jou ontslag. Het komt maar zelden voor dat een werkgever met een ontslagvoorstel komt waar niets meer in te onderhandelen valt. Wil jij weten wat voor jou de mogelijkheden zijn? Wij kijken jouw ontslagvoorstel gratis voor je na en geven je advies over de vervolgstappen. Zo weet je zeker dat je niets laat liggen en je uiteindelijk krijgt waar je recht op hebt!

Vrijblijvend juridisch advies

Heb jij vragen of hulp nodig bij jouw ontslag of ben je op zoek naar een goede advocaat of jurist bij jou in de buurt? Wij helpen je graag. Leg jouw situatie vrijblijvend voor aan onze juridische medewerkers. Zij vertellen je wat de juiste vervolgstappen zijn en is het nodig, dan brengen zij je in contact met de juiste specialist in jouw omgeving. Vul het formulier in en wij nemen contact met je op. Je kunt ons ook bellen op 088-6002800 (gebruikelijke belkosten).

Meer informatie