“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Vakbond bij ontslagzaken

 • Met een arbeidsconflict kun je ook terecht bij de vakbond.
 • Zij zijn vooral gespecialiseerd in collectieve ontslagregelingen.
 • Soms is het slim om zelf iemand in te schakelen. Wij helpen je op weg!
9,5
Klanten vertellen

1321 beoordelingen

Lees voor

Ben je lid van een vakbond, dan kun je hier ook terecht bij ontslagzaken of een dreigend ontslag.

 • Voordeel: Als je lid bent van de vakbond krijg je gratis juridisch advies.
 • Nadeel: de vakbond behartigt jouw zaak meer vanuit het collectieve oogpunt en heeft minder kijk op jouw persoonlijke situatie.
Let op:
Bij een individuele ontslagzaak is het verstandig een onafhankelijke ontslagspecialist in te schakelen. Deze heeft de juiste ervaring, juridische kennis en onderhandelingsvaardigheden die ervoor zorgen dat jij hier zo goed mogelijk uit komt.

Kenmerken vakbond

Vakbonden kenmerken zich door: 

 • Onderhandelen met werkgevers en de overheid om het ontslag van personeel en/of ambtenaren te beperken.
 • Onderhandelen over het sociaal plan bij collectief ontslag.
 • Vakbonden streven naar het beperken van de werkloosheid. Dit is goed werk, echter:
  • Vakbonden richten zich voornamelijk op werkende leden.
  • De vakbond beschermt de rechten van werknemers, wat vaak in tegenspraak is met het recht van de werkzoekenden.

Wie kan jou het beste helpen bij jouw ontslagzaak?

Als werknemer zijnde kan het prettig zijn om lid te zijn van de vakbond. Zij zorgen ervoor dat je zo nu en dan een salarisverhoging krijgt, komen op voor jouw belangen als werknemer en ondernemen actie als de werkgever zich bijvoorbeeld niet aan de cao houdt.

Bij ontslag is de vakbond echter misschien niet de beste partij om in te schakelen. Om lid te zijn van de vakbond betaal je lidmaatschapsgeld. Op het moment dat zij jou moeten gaan helpen kost jij de vakbond alleen maar geld. Dit zorgt ervoor dat zij het ontslag vaak zo snel mogelijk willen afwikkelen. Dit terwijl er misschien best nog meer uit te onderhandelen valt. 

Schakel jij zelf een advocaat of jurist in, dan zal deze echt zijn tanden in jouw zaak zetten. De specialist wordt per uur betaald en heeft er geen belang bij het ontslag zo snel mogelijk af te wikkelen. Hij/zij zal er alles aan doen om ervoor te zorgen dat jij hier zo goed mogelijk uitkomt. Daarnaast zal de specialist ook altijd zijn best doen om de kosten bij de werkgever neer te leggen. Zo heb jij het best resultaat zonder dat je met extra kosten zit.

Maar welke advocaat kan mij helpen?

Iedere ontslagzaak is anders en iedere advocaat heeft zo zijn eigen specialiteit. Het is belangrijk om de juiste advocaat of jurist bij jouw zaak te vinden. Wij helpen je hier graag bij. Wij hebben een landelijk netwerk van advocaten die wij goed kennen. Wij weten wat hun sterke punten zijn. Op die manier kunnen wij goed bekijken welke specialist het beste bij jouw zaak past. 

Contact met een advocaat?

Wil jij in contact komen met een goede advocaat bij jou in de buurt? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Leg jouw situatie aan ons voor, dan bekijken wij wie jou hierbij het beste kan helpen. Je kan ons bellen voor advies op 088-6002800 (gebruikelijke belkosten). Je kan ook een berichtje achterlaten op ons contactformulier. Wij bellen je dan zo snel mogelijk even terug. 

Meer informatie