“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Welke noodzakelijke stukken bij een ontslagzaak

  • Het is belangrijk dat de ontslagspecialist een goed beeld krijgt van jouw situatie.
  • Verzamel daarom de nodige stukken en leg een dossier aan!
  • Op zoek naar een goede specialist? Wij helpen je graag verder.
9,4
Klanten vertellen

684 beoordelingen

Lees voor

Het is belangrijk om goed advies in te winnen als je wordt ontslagen. Het geven van goed advies is echter niet gemakkelijk. Om goed advies te kunnen geven is de juiste informatie nodig. Wat voor contract is er? Wat voor afspraken hebben de jij en de werkgever onderling al gemaakt? Hoe lang ben je precies in dienst? Dit zijn allemaal belangrijke zaken die een specialist moet weten voor hij/zij iets over jouw ontslagzaak kan zeggen. Natuurlijk kun je zelf een heleboel informatie aan de specialist doorgeven, maar het is ook belangrijk om de nodige stukken paraat te hebben. Maar welke stukken zijn nou de noodzakelijke stukken bij ontslag, die nodig zijn om alles goed te regelen?

Noodzakelijke stukken bij ontslag

De noodzakelijke stukken bij ontslag zijn:

  • de arbeidsovereenkomst;
  • laatste twee loonstrookjes;
  • eventueel toepasselijke cao;
  • eventueel toepasselijk bedrijfsreglement;
  • indien toepasselijk een dagvaarding of processtukken;
  • de gevoerde correspondentie;
  • het ontslagvoorstel van jouw werkgever (de vaststellingsovereenkomst).

Een jurist of advocaat kan zich in de stukken verdiepen en kan zo precies bepalen of het ontslag op de juiste manier plaatsvindt. Aan de hand van jouw arbeidsovereenkomst wordt gekeken hoeveel dienstjaren je hebt. Dit is van invloed op de wettelijke opzegtermijn en de hoogte van de transitievergoeding. Dit geeft de specialist de mogelijkheid om te gaan onderhandelen met de werkgever en er voor jou uit te halen wat erin zit!

Dossier opbouwen

Ontslag gaat niet altijd even netjes. Soms is de werkgever heel druk met het verzamelen van negatieve punten over jouw functioneren om op die manier een dossier op te bouwen. Wil de werkgever je ontslaan omdat je niet goed functioneert, maar heb je hele goede verslagen van functioneringsgesprekken, dan kunnen deze ervoor zorgen dat jouw onderhandelingspositie een stuk beter wordt. Het is dan ook verstandig om zelf ook een dossier bij te houden. Bewaar belangrijke mailtjes en app-jes en documenten. Dit kan altijd van pas komen. Ook geeft dit de ontslagspecialist een nog duidelijker beeld van de situatie.

Vragen?

Wij kunnen ons voorstellen dat je met behoorlijk wat vragen zit. Het is een onzekere periode. Weet dat je met je vragen altijd bij ons terecht kunt. Neem gerust contact op met één van onze juridisch adviseurs via het contactformulier of ons telefoonnummer 088-6002800 (gebruikelijke belkosten). Zij behandelen vrijblijvend jouw vragen, geven je gratis advies en kunnen je zo nodig in contact brengen met een advocaat of jurist in jouw regio die kan helpen met jouw ontslagzaak.

Meer informatie