Een kortgedingprocedure is een versnelde procedure waarin de rechter een spoedeisende zaak behandelt. Na enkele weken neemt de rechter een beslissing en die beslissing is voorlopig. Vaak leggen de partijen die betrokken zijn bij de rechtszaak zich neer bij deze voorlopige beslissing. In sommige ontslagsituaties is het mogelijk zo’n procedure te starten. Ook kan een kortgeding ingezet worden als de werkgever zijn betalingsverplichtingen niet nakomt en niet reageert op een loonvorderingsbrief. Een arbeidsrecht advocaat kan je hierover informeren. Bel ons op werkdagen vrijblijvend op 0900 – 44 55 600 (€0,40/minuut).

Bodemprocedure

In een kortgedingprocedure wordt de zaak niet tot op de bodem uitgezocht. Dat gebeurt wel in een bodemprocedure. Als een van de partijen alsnog de zaak helemaal uitgezocht wil hebben, dan kan een bodemprocedure worden opgestart.

Vragen kortgedingprocedure of bodemprocedure

Heb je vragen over hoe een  kortgedingprocedure of bodemprocedure in z’n werk gaat of heb je een advocaat nodig? Bel ons op 0900 4455600 (40 cent per minuut) of vul het contactformulier in. Onze juridische specialisten luisteren naar jouw verhaal en helpen je vervolgens vrijblijvend verder.