De kantonrechtersformule is per 1 juli 2015 vervangen door de transitievergoeding. Dit is bepaald in het Sociaal Akkoord wat in april 2013 tot stand kwam. De transitievergoeding voor werknemers is voornamelijk bedoeld voor (om)scholing en begeleiding naar nieuw werk. Toch zal in sommige gevallen de kantonrechtersformule nog altijd een rol spelen.

Kantonrechtersformule 2014 voor berekenen ontslagvergoeding.

Mocht je voor 1 juli 2015 ontslagen worden dan zal de kantonrechtersformule gebruikt worden om de ontslagvergoeding te berekenen. Met onze berekeningsmodule kun je eenvoudig de hoogte van jouw ontslagvergoeding berekenen.

Nieuwsgierig wat de hoogte van jouw transitievergoeding zal zijn? Maak gebruik van onze berekenmodule voor het berekenen van de transitievergoeding.

Waar houdt de kantonrechtersformule 2014 rekening mee?

De kantonrechtersformule 2014 houdt rekening met jouw bruto maandinkomen, jouw leeftijd en het aantal dienstjaren. Daarnaast kan ook de reden van het ontslag invloed hebben op de uitkomst van de kantonrechtersformule. Dit is van toepassing wanneer verwijtbaarheid van het ontslag (sterk) bij de werkgever of werknemer ligt. De kantonrechter is dan geneigd de ontslagvergoeding aan te passen met een correctiefactor. Dit blijft tot juli 2015 gelijk.

Juridisch advies nodig?

Is het mogelijk om een hogere ontslagvergoeding te ontvangen? Kan de reden van jouw ontslag invloed hebben op de ontslagvergoeding? Mocht je vragen hebben naar aanleiding van de berekening of over jouw situatie neem dan vrijblijvend contact op met onze juridische adviseurs. Vul ons contactformulier in of bel 0900 – 44 55 600 (€ 0,40 / minuut).