“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Kantonrechtersformule 2014

  • De ontslagvergoeding volgens de kantonrechtersformule is in 2015 vervangen door de transitievergoeding.
  • Over de vergoeding valt te onderhandelen.
  • Wil jij weten wat je ongeveer kunt verwachten? Neem gerust even contact met ons op!
9,4
Klanten vertellen

694 beoordelingen

Lees voor

De kantonrechtersformule (of abc-formule) is per 1 juli 2015 vervangen door de transitievergoeding. De transitievergoeding voor werknemers is voornamelijk bedoeld voor (om)scholing en begeleiding naar nieuw werk. Toch zal in sommige gevallen de kantonrechtersformule nog altijd een rol spelen.

Kantonrechtersformule

Voor 1 juli 2015 werd de kantonrechtersformule altijd gebruikt om de ontslagvergoeding te berekenen. Deze berekening kun je ook op onze site nog terugvinden. Zo kun je met onze berekeningsmodule de ontslagvergoeding berekenen volgens de kantonrechtersformule.

Over het algemeen zal er voortaan geen sprake meer zijn van deze kantonrechtersformule. Deze is vervangen door de (lagere) transitievergoeding. Nieuwsgierig wat de hoogte van jouw transitievergoeding zal zijn? Maak gebruik van onze berekenmodule voor het berekenen van de transitievergoeding. Toch zal de oude formule in onderhandelingen of in sociale plannen soms nog wel eens de kop opsteken.

Ook wordt er bijvoorbeeld door kantonrechters nog steeds naar de verwijtbaarheid van de werkgever gekeken. In plaats van het toepassen van de oude kantonrechtersformule is de kans groter dat een kantonrechter een billijke vergoeding toekent. Deze komt dan bovenop de transitievergoeding.

Juridisch advies nodig?

Is het mogelijk om een hogere ontslagvergoeding te ontvangen? Kan de reden van jouw ontslag invloed hebben op de ontslagvergoeding? Mocht je vragen hebben naar aanleiding van de berekening of over jouw situatie neem dan vrijblijvend contact op met onze juridische adviseurs. Vul ons contactformulier in of bel 088-6002800 ( gebruikelijke belkosten ).

 

Meer informatie