“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Online mediation

  • Soms is het lastig om samen om tafel te gaan en is online mediation een oplossing.
  • Bij online mediation verloopt alle communicatie via e-mail.
  • Op zoek naar een online mediator? Wij brengen je graag in contact.
9,3
Klanten vertellen

430 beoordelingen

Lees voor

Normaal gesproken zit je bij mediation samen aan tafel. Een andere mogelijkheid is echter online mediation. Online mediation profiteert van de kracht van het internet om problemen sneller op te lossen. Op papier kunnen mensen hun emoties, gevoelens en wensen vaak beter onder woorden brengen. Er is niemand die je onderbreekt en je kan je tekst net zo lang veranderen, tot je het idee hebt dat de boodschap goed overkomt. Dit zorgt voor veel duidelijkheid, waardoor een online mediationtraject vaak sneller en met minder ruzie verloopt.

Tip:
Spelen er veel emoties mee en vind je het lastig om deze in een gesprek onder controle te houden? In dat geval is online mediation misschien een goede oplossing.

Ook face to face contact

In veel gevallen begint de mediation online, maar zitten de partijen later toch een keer bij elkaar om de nodige punten door te spreken. De angel is dan meestal al uit de discussie gehaald, waardoor de gesprekken soepeler verlopen. Door middel van online mediation zijn besparingen op tijd en kosten mogelijk en kunnen moeilijke confrontaties in het begin van het mediationtraject worden vermeden. Als het mogelijk is wordt er naar gestreefd om elkaar één keer gedurende het traject te ontmoeten.

Wanneer online mediation?

Online mediation is een uitkomst wanneer één van de partijen in het buitenland verblijft of wanneer de confrontatie met de andere partij (tijdelijk) te zwaar is. Om online mediation te laten slagen is het wel belangrijk dat je je hier 100% voor inzet. Alle e-mails moeten op tijd worden beantwoord. Het is daarnaast natuurlijk ook belangrijk dat je je schriftelijk goed kan uiten. Alleen dan heeft online mediation zin.

Meer informatie online mediation

Wij brengen je graag in contact met een online mediator. Onze mediators bieden zowel traditionele mediation aan als online mediation. Samen met jou wordt bepaald welke vorm het beste bij jouw situatie past.

Meer informatie