“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Online mediation

  • Is rechtstreeks contact moeilijk? dan kan online mediation een oplossing zijn.
  • Alle communicatie verloopt dan per mail.
  • Op zoek naar een online mediator? Wij brengen je graag in contact.
9,5
Klanten vertellen

1299 beoordelingen

Lees voor

Normaal gesproken zit je bij mediation samen aan tafel. Soms is face-to-face contact echter geen optie, omdat de situatie te heftig of te complex is. In dat geval kan online mediation een goede oplossing zijn. In dat geval verloopt de communicatie voornamelijk via e-mail. Op papier kunnen mensen hun emoties, gevoelens en wensen vaak beter onder woorden brengen. Er is niemand die je onderbreekt en je kan je tekst net zo lang veranderen, tot je het idee hebt dat de boodschap goed overkomt. Dit zorgt voor veel duidelijkheid, waardoor een mediationtraject via internet vaak sneller en met minder ruzie verloopt.

Tip:
Spelen er veel emoties mee en vind je het lastig om deze in een gesprek onder controle te houden? In dat geval is online mediation misschien een goede oplossing.

Ook face to face contact

In veel gevallen begint de mediation online, maar zitten de partijen later toch een keer bij elkaar om de nodige punten door te spreken. De angel is dan meestal al uit de discussie gehaald, waardoor de gesprekken soepeler verlopen. Door middel van online mediation zijn besparingen op tijd en kosten mogelijk en kunnen moeilijke confrontaties in het begin van het mediationtraject worden vermeden. Als het mogelijk is, wordt er naar gestreefd om elkaar één keer gedurende het traject te ontmoeten.

Wanneer online mediation?

Online mediation is een uitkomst wanneer één van de partijen in het buitenland verblijft of wanneer de confrontatie met de andere partij (tijdelijk) te zwaar is. Om de kans van slagen zo groot mogelijk te maken is het wel belangrijk dat je je hier 100% voor inzet. Alle e-mails moeten op tijd worden beantwoord. Het is daarnaast natuurlijk ook belangrijk dat je je op papier goed kan uiten. 

Meer informatie 

Wij brengen je graag in contact met een online mediator. Onze mediators bieden zowel traditionele mediation aan als online mediation. Samen met jou bekijken we welke vorm het beste bij jouw situatie past.

Meer informatie