“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”
9,5
Klanten vertellen

1366 beoordelingen

Het gaat goed met de werkgelegenheid voor 50-plussers. Het aantal 50-plussers in de WW daalt flink. Zelfs sneller dan het aantal mensen onder de vijftig die in de WW zitten, aldus het UWV. Dit komt met name door de werkervaring die 50-plussers met zich meebrengen.

Vooral in de bouw groeit het aantal banen voor mensen van vijftig jaar en ouder. Metselaars, timmerlui en schilders van vijftig jaar en ouder zijn erg in trek. Dit jaar heeft de sector 41.000 vacatures. Dit is bijna een verdubbeling van het aantal vacatures ten opzichte van de magere periode na 2008.

Ervaring

Rob Witjes van het UWV geeft aan dat de bouw met een inhaalslag bezig is. “Er zijn te weinig goed opgeleide jongeren. Maar zelfs al waren er genoeg jongeren met een diploma, dan nog hebben zij niet de ervaring die veel bedrijven hard nodig hebben”, aldus Witjes.

Weerstand

Directeurs Van de Kraats van werkgeversvereniging AWVN gaf aan dat er in het verleden bij bedrijven aardig wat weerstand was tegen het aannemen van ouderen. “Deze weerstand zien wij langzaamaan verdwijnen”, zo zegt Van de Kraats. Ook de overheid doet nog een duit in het zakje. Volgende week wordt in de Tweede Kamer gesproken over een tweejarig plan voor oudere werkzoekenden.