“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Baaldag van het thuiswerken? Zo ga je ermee om!

9,5
Klanten vertellen

1342 beoordelingen

Iedereen kent wel die dagen dat je minder motivatie hebt om te werken. Het wil gewoon even niet en er komt maar weinig uit je handen. Op kantoor kom je er nog wel mee weg door te doen alsof je druk bent of je raakt toch weer gemotiveerd in een gesprek met een collega. Thuis is dit anders. Het is makkelijker om even niets te doen. Toch doen maar weinig werknemers dit. Ze voelen zich dan schuldig. Deskundigen denken hier anders over. Voel je vooral niet schuldig, accepteer dat het niet werkt en ga even wat anders doen.

Baaldag thuis

Baaldagen voelen met het thuiswerken onprettiger. Je hebt niet echt iets om deze baaldag te verschuilen. Daardoor is de baaldag vaak meer aanwezig voor jezelf en geeft het je eerder een schuldgevoel. Op werk ben je in elk geval aanwezig en als collega’s je achter een scherm zien zitten gaan ze er automatisch vanuit dat je aan het werk bent.

Is een baaldag eigenlijk erg?

Maar is het eigenlijk erg zo’n baaldag. Steeds meer bedrijven rekenen hun werknemers niet meer af op de hoeveelheid uren die ze maken. Steeds meer werkgevers kijken naar de prestaties die geleverd worden. Als een werknemer het werk in minder uur afkrijgt is dat ook goed. Juist die vrijheid draagt bij aan het werkgeluk van een werknemer.

Druk op werknemers

Toch lijkt thuiswerken ook een druk op werknemers te leggen. Ze gaan meer overpresteren en voelen zich schuldig als ze even een half uurtje wat anders doen. Terwijl ze dit schuldgevoel veel minder ervaren als ze op kantoor een baaldag of baalhalfuurtje hebben. Het gevolg is dat werknemers de tijd ruimschoots inhalen. Ze werken zelfs juist meer. Pas hier wel voor op! Gun jezelf ook die rustmomenten en accepteer als je een thuiswerk baaldag hebt. Doorbreek die negatieve spiraal en pak rust als je doelloos naar je scherm aan het staren bent. Je zal merken dat je na die rust weer veel effectiever werkt.

Pak die rust

Even rust pakken en aan die baaldag toegeven betekent niet dat je niks meer doet die dag. Soms helpt een half uurtje rust al. Wat tot gevolg heeft dat je daarna weer productiever werkt. Dit komt jouw werkgever ook enkel ten goede. Gun jezelf dus de rust als het nodig is! Dit zal jou en jouw werk goed doen.