“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

LinkedIn-profiel niet aanpassen? Ontslag op staande voet!

9,5
Klanten vertellen

1338 beoordelingen

Een werknemer van een groot bedrijf veranderde van functie, maar weigerde zijn LinkedIn-profiel hier op aan te passen. Uiteindelijk ging de werkgever over tot ontslag op staande voet. De werknemer stapte naar de rechter.

Marketing en PR

De werknemers was in eerste instantie accountmanager. Even later ging hij de functie van Marketing en PR consultant vervullen. Dit ging echter niet naar wens. In goed overleg werd de werknemer weer teruggezet in zijn oude functie en deed niets meer op het gebied van Marketing en PR. Toch stond in zijn LinkedIn-profiel nog steeds dat hij werkzaam was in de Marketing en PR van het bedrijf.

Aanpassen

De werkgever wilde dat hij de tekst in zijn profiel zou aanpassen en Marketing en PR zou verwijderen. Zij vroegen dit meerdere keren aan de werknemer, maar deze weigerde iedere keer. Uiteindelijk veranderde hij wel zijn functiebenaming, maar liet Marketing en PR nog steeds staan. Dit was voor de werkgever de druppel die de emmer deed overlopen. Zij gaven de medewerker ontslag op staande voet.

Rechter

De werknemer was het hier niet mee eens en stapte naar de rechter. De rechter stelde de werkgever in het gelijk. De werkgever hoefde inderdaad niet de accepteren dat de werknemer zich naar buiten toe bleef presenteren als verantwoordelijke op het gebied van Marketing en PR. Het ontslag was dan ook terecht. Toch was er, ondanks het kinderachtige gedrag van de werknemer, geen sprake van verwijtbaar handelen. De rechter oordeelde dan ook dat de werkgever tot ontslag over mocht gaan, maar wel de transitievergoeding moest betalen.