“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Werknemers zitten niet te wachten op een digitale kerstborrel

15 dec, 2020 | Algemeen, Coronavirus
9,5
Klanten vertellen

1321 beoordelingen

Veel bedrijven worstelen tijdens de huidige lockdown met de traditionele kerstborrel die zij ieder jaar weer organiseren voor hun personeel. Hoe doe je dat in deze tijd, want je wil de afsluiting van het jaar toch niet zomaar voorbij laten gaan. Een kerstborrel via Zoom dan maar? Maar zitten werknemers daar eigenlijk wel op te wachten?

Kerst met collega’s

Linkedin besloot onderzoek te doen naar de manier waarop werknemers met een kantoorbaan in deze tijd kerst vieren met hun collega’s. Hiervoor ondervroegen zij meer dan 1000 werkende Nederlanders. Uit het onderzoek blijkt dat de meeste werknemers het wel belangrijk vinden om toch op de een of andere manier samen te komen aan het eind van het jaar. Zij willen wel graag de kerstsfeer behouden.

Onderlinge betrokkenheid

Ook werkgevers vinden dit belangrijk. Zij zijn bang dat door het vele thuiswerken de onderlinge betrokkenheid verdwijnt. Lange tijd geen contact hebben en niet makkelijk even kunnen overleggen kan een negatief effect hebben op de bedrijfscultuur. Helaas zijn er maar weinig alternatieven voor de traditionele kerstborrel nu we met zijn allen in een lockdown zitten. De meeste werkgevers komen dan toch uit op een digitale kerstborrel via Zoom of Teams.

Borrel achter een beeldscherm

Al met al hebben werknemers wel behoefte aan iets van een bijeenkomst of iets anders leuks met collega’s. Toch zitten zij niet te springen om een borrel achter een beeldscherm. Ruim de helft van de ondervraagden zegt hier maar weinig zin in te hebben.

Creatieve ideeën

Ondertussen komen steeds meer werkgevers met creatieve ideeën op de proppen. Van een online pubquiz of bierproeverij tot een speciale drive through waarbij de werknemers in hun auto kunnen blijven zitten. Andere werkgevers besluiten de kerstborrel maar even te laten voor wat het is en verrassen hun werknemers met een lekker borrelpakket om thuis met het gezin van te genieten.