“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Baanverlies: de financiële gevolgen

19 dec, 2013 | Sociale zekerheid
9,5
Klanten vertellen

1366 beoordelingen

Veel werkende Nederlanders zijn slecht op de hoogte van de financiële gevolgen bij het verlies van hun baan of ziekte. Dit blijkt uit een onderzoek van het UWV.

Zo heeft bijna de helft van de Nederlander (48%) geen idee van de hoogte van zijn/haar uitkering bij baanverlies. Ongeveer 83 procent van de mensen weet niet hoe lang zij eventueel een uitkering zouden kunnen krijgen.

Voorlichting baanverlies

Het UWV heeft aan de hand van deze resultaten besloten een voorlichtingscampagne te starten om mensen over hun rechten op dit gebied te informeren. Door middel van reclamespotjes en advertenties zal het UWV mensen informeren over wat zij mogen verwachten als zij werkeloos worden of langdurig ziek zijn. Daarnaast worden de mensen gewezen op wat zij zelf kunnen doen en wat het UWV voor hen kan betekenen.

Hogere tevredenheid

Door de voorlichtingscampagne hoopt het UWV dat mensen een realistisch beeld krijgen van hun situatie en de mogelijkheid tot een uitkering. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat klanten van het UWV meer tevreden zijn, als zij zelf vooraf al ongeveer weten wat zij zouden kunnen verwachten.