“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Solliciteren via een video kennen we ondertussen wel en is ook iets dat door werkgevers veel wordt gebruikt. Supermarktketen Dirk gaat nu een stapje verder. Hier kun je vanaf nu solliciteren via TikTok. Hiermee zijn zij de eerste werkgever in Nederland die toekomstige werknemers de kans geven om zichzelf via TikTok te profileren.

Eigen filmpje

Dirk-directeur Marcel Huizinga maakte zelf via een TikTok-filmpje bekend dat Dirk op zoek is naar een nieuwe afdelingsmanager. Hij roept alle Dirkteuren op om via TikTok te reageren met een korte video.

Sollicitatieproces vernieuwen

Huizinga geeft aan dat het tijd was om het sollicitatieproces te vernieuwen. Dit omdat er online zoveel geschikte kandidaten te vinden zijn. Maar hoe bereik je de juiste? TikTok geeft sollicitanten de kans om iets meer van zichzelf te laten zien. Via TikTok hoopt Dirk veel nieuwe talenten te vinden.

#DIRKteur

Heb jij interesse in een traineeship voor Afdelingsmanager? Maak dan een leuk filmpje op TikTok en voeg de hashtag #DIRKteur toe. Vervolgens ga je naar de site van Dirk. Hier upload je jouw cv en een link naar het filmpje en wie weet ben jij straks de nieuwe afdelingsmanager…