“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Herbeoordeling uitkering voor mensen met ME of CVS

10 dec, 2020 | Algemeen, Sociale zekerheid
9,5
Klanten vertellen

1321 beoordelingen

Heb jij MS of CSV en ben je in het verleden door een UWV-arts beoordeeld voor een WIA-, Wayong-, WAZ- of WAO-uitkering? In dat geval kan het zijn dat je binnenkort een oproep krijgt voor een herkeuring. Deze herkeuring is in het leven geroepen omdat de kennis over de MS en CSV is veranderd.

Wanneer kom je in aanmerking voor een herkeuring?

Je komt in aanmerking voor een herkeuring als je MS of CSV hebt en als je in het verleden een UWV-arts hebt bezocht voor een beoordeling voor een uitkering. Heeft deze arts toen aangegeven dat je te weinig deed om aan jouw re-integratie te werken omdat je geen cognitieve gedragstherapie (CGT) of graded exercise therapie (GET) heb gevolgd? Dan heb je nu een reden om aan de bel te trekken. De inzichten over het effect van deze therapieën op MS en CSV zijn veranderd, waardoor jouw beoordeling nu misschien anders uitpakt.

Hoe kan ik mij aanmelden voor een herkeuring?

Wil jij je opnieuw laten keuren, dan kan je je hiervoor aanmelden via de site van het UWV. Als je de juiste gegevens opstuurt, hoor je binnen 8 weken of je inderdaad in aanmerking komt voor een herkeuring.

Niet eens met de uitslag?

Ben je het niet eens met de uiteindelijke uitslag van de herkeuring, dan is het goed om te weten dat je hiertegen in bezwaar kan gaan. Wij helpen je hier graag bij!