“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Flinke vergoeding voor ontslagen wildplasser

15 jul, 2019 | Algemeen, Ontslagvergoeding
9,5
Klanten vertellen

1366 beoordelingen

Een consultant die werd ontslagen na een ‘plasincident’ is volgens de rechter onterecht ontslagen. Hij krijgt nu een flinke vergoeding mee. Namelijk anderhalve ton aan vergoedingen en daarbij nog een ton aan niet betaalde bonussen.

Curaçao

Tijdens een werkreis naar Curaçao ging het mis. Hij was hier samen met ruim twintig andere collega’s. Hier besloot hij midden in de nacht tegen een auto aan te plassen. Deze auto bleek eigendom te zijn van de beheerder van het resort waar hij en zijn collega’s verbleven. Zodra dit bekend werd stuurde de directeur hem een WhatsApp, waarin hij de consultant op non-actief stelde. Ook werd zijn toegang tot alle systemen en de e-mail direct geblokkeerd.

Ontslag

Het duurt niet lang voor de werkgever aangeeft dat zij het contract willen ontbinden. Dit niet alleen vanwege het plasincident, maar ook doordat de uren van meneer niet strookten met zijn aanwezigheid. De werkgever stapt naar de rechter om het ontslag te regelen, maar krijgt hier de deksel op de neus. De rechter van rechtbank Amsterdam is niet van mening dat het plasincident een goede reden is voor ontslag. Natuurlijk is het “onwaardig en laakbaar”, maar volgens de rechter was ‘een stevige waarschuwing’ op zijn plaats geweest. Wat betreft de uren blijkt dat dit in alle jaren dat de consultant voor het bedrijf werkzaam was nooit ter sprake is gebracht.

Vergoeding

Omdat door deze hele affaire de arbeidsverhoudingen wel ernstig zijn verstoord, besloot de rechter het contract toch te ontbinden. Hier staat echter wel een flinke vergoeding tegenover. De consultant krijgt een transitievergoeding van ruim 86.000 euro mee. Daarnaast krijgt hij een billijke vergoeding van 60.000 euro. Daar komen ook nog niet-uitgekeerde bonussen bij. Een bedrag van 92.000 euro. Een duur geintje dus. De werkgever kan hier nog onderuit komen door te besluiten de man gewoon in dienst te houden, maar dan zal hij ook weer aan het werk gezet moeten worden.