“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Jongeren willen hoog salaris zonder teveel uren te werken

02 feb, 2023 | Arbeidsmarkt
9,5
Klanten vertellen

1338 beoordelingen

Een mooi huis, verre reizen, een goede carrière, een hoge functie, maar geen 50 uur werken. De jongeren van tegenwoordig willen het maximale voor een minimale investering. Ze willen genieten van het leven in combinatie met een goede baan.

De lusten maar niet de lasten

Voor sommige werkgevers is het onbegrijpelijk. Jongen pakken de gouden carrière kansen niet meer aan. Ze willen de lusten, maar niet de lasten. Want ze willen ook genieten van hun vrije tijd. Aan de ene kant begrijpelijk, maar je kan niet alles hebben. Het lijkt erop dat jongeren de kansen niet meer aanpakken als die hun vrije tijd ook maar enigszins in de weg staan. De generatie van de millennials.

Verandering van prioriteiten

De nieuwe generatie heeft andere prioriteiten dan voorgaande generaties. Waar vroeger carrière en status bepalend waren voor je leven, is dat nu vrije tijd. De nieuwe generatie wil genieten. En daar past een baan van 50 uur per week niet bij. Je maakt nu indruk als je gave reizen of activiteiten laat zien. Wanneer men ziet dat je geniet en veel dingen onderneemt. Echter al deze gave reizen en festivals kosten ook geld. Er zal dus gewerkt moeten worden om je vrije tijd te kunnen opvullen met gave activiteiten. Maar de nieuwe generatie doet dit het liefst met zo min mogelijk werkuren en hoge flexibiliteit.

Positieve invloed

Meer focus op je vrije tijd dan op je werk. Het klinkt als een gezonde ontwikkeling op persoonlijk vlak. Het kan ook een gezonde ontwikkeling zijn voor werkgevers. Mensen die gelukkig zijn presteren immers beter op werk. Echter heeft het ook een keerzijde. Als iedereen parttime wil werken kan dit ook ten koste gaan van de efficiency op werk. Daarnaast is het met de hoge inflatie van tegenwoordig bijna onmogelijk om die dure levensstijl met een parttime salaris te blijven bekostigen.

Invloed van social media

Veel reizen, flexibiliteit, het ene festival na de ander bezoeken, social media speelt een grote rol in alles. Door social media ontstaat het idee dat iedereen rijk en onafhankelijk kan worden zonder teveel uren te werken. De werkelijkheid is dat het maar weinig mensen lukt om goed geld te verdienen met weinig werken. Je ziet enkel de mooie kanten. De realiteit is echter dat ook de meeste influencers, die elke maand op vakantie gaan, hard hebben gewerkt om daar te komen.

Balans zoeken

Hoe dan ook is een goede balans tussen werk en privé enkel maar goed. Wat de beste balans is verschilt per persoon. Het kan in elk geval nooit kwaad hierover na te denken. Bewandel je eigen pad in de zoektocht naar de juiste werk/privé balans. Dan creëren we uiteindelijk samen een gezonde samenleving.