“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Niet op vakantie? Hoe kan je toch ontspannen?

14 jul, 2021 | Algemeen, Coronavirus
9,5
Klanten vertellen

1294 beoordelingen

Door het stijgende aantal besmettingen en alle strenge regels die in de landen om ons heen worden gehanteerd, besluiten veel mensen om toch maar niet op vakantie te gaan. Thuisblijven kan ook heel fijn zijn. Toch kan het feit dat je thuisblijft wel betekenen dat het nog lastiger wordt om los te komen van je werk. Als je thuis bent kun je toch ook best even de mail checken toch? Wij geven je een aantal goede tips waardoor je jouw werk toch los kan laten en kan gaan genieten van een welverdiende vakantie!

Hoe kan je toch ontspannen tijdens jouw vakantie thuis?

Helemaal mensen die de afgelopen tijd veel thuis hebben gewerkt zullen het best lastig vinden om hun werk los te laten. Toch is dit wel belangrijk om tot rust te komen. De volgende tips zorgen ervoor dat je lekker kan ontspannen in je eigen huis zonder aan je werk te denken!

  1. Ruim de laptop op
  2. Geef bij je collega’s aan dat je vakantie hebt en niet bereikbaar bent
  3. Zet de meldingen voor appjes van je werk uit
  4. Zet een afwezigheidsassistent aan
  5. Kom uit de sleur
  6. Doe leuke dingen!

1. Ruim de laptop op

Werk je vanuit huis, dan heb je waarschijnlijk een deel van jouw huis ingericht als werkplek. Is dit in een aparte kamer, dan kan je de deur achter je dicht trekken. Bevindt jouw thuiswerkplek zich echter in de woonkamer, dan is het verstandig om dit toch even een beetje aan te passen. Als die laptop jouw constant staat aan te staren, is de kans groot dat je er toch even achter kruipt om bijvoorbeeld een mailtje te beantwoorden. Ruim de laptop op en leg hem desnoods achter slot en grendel.

2. Geef bij je collega’s aan dat je vakantie hebt en niet bereikbaar bent

Als jouw collega’s eenmaal weten dat je gewoon thuis bent, loop je het risico dat ze je toch voor bepaalde dingen gaan bellen, appen of mailen. Geef dan ook duidelijk aan dat je vakantie hebt en hier ook echt van wil genieten. Stel grenzen en laat ze weten dat je alleen in geval van nood bereikbaar bent. Zo voorkom je irritaties en weet iedereen waar die aan toe is.

3. Zet de meldingen voor appjes van je werk uit

Hebben jullie ook een groepsapp van het werk waar dagelijks tientallen appjes op binnenkomen? Wil je echt even loskomen van je werk, dan is het slim om de meldingen van deze app-groepen tijdelijk even uit te zetten. Zo krijg je ook niet de neiging om toch even in te loggen om te bekijken waar jouw collega’s het over hebben. Als er echt iets belangrijks is, dan bellen ze je wel.

4. Zet een afwezigheidsassistent aan

Door in de mail een afwezigheidsassistent aan te zetten is het voor iedereen duidelijk dat ze even geen antwoord van jou hoeven te verwachten. Krijg jij jouw werkmail binnen op jouw telefoon, dan weet je dat je niet hoeft te antwoorden. Doe dit dan ook niet, want als je dit eenmaal wel doet gaan mensen dit ook van je verwachten. Door een afwezigheidsassistent aan te zetten voorkom je dat je na een dagje relaxen in de tuin toch de neiging krijgt om mailtjes te gaan beantwoorden die eigenlijk helemaal niet zo dringend zijn.

5. Kom uit de sleur

Het thuiswerken heeft een bepaalde sleur met zich meegebracht. Doordat we voornamelijk thuis zitten lijkt iedere dag een beetje hetzelfde. Nu het vakantie is, is het tijd om die sleur te doorbreken. Slaap lekker uit of sta juist extra vroeg op om zo lang mogelijk van de dag te genieten.

6. Doe leuke dingen!

Dat je dit jaar niet naar het buitenland gaat, betekent niet dat je geen fijne vakantie kunt hebben. Ook in eigen land kan je genoeg leuke dingen doen. Maak plannen en ga erop uit. Maak een mooie wandeling, huur een bootje, ga picknicken of bezoek een leuke stad. Van leuke dingen doen krijg je energie en die kan je wel gebruiken als je na je vakantie weer aan de slag gaat. Is het prutweer? Ga dan thuis iets doen wat je nog nooit hebt gedaan. Leer gitaar spelen of stort je op een andere taal. Uiteindelijk zal je zien dat je straks op een goede manier terugkijkt op jouw staycation!