“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Thuiswerken belangrijk voor werkzoekende

30 aug, 2022 | Algemeen, Arbeidsmarkt
9,5
Klanten vertellen

1336 beoordelingen

Sinds corona zijn we aardig gewend geraakt aan het thuiswerken. De meeste mensen bevalt het uitstekend om een paar dagen naar kantoor te gaan en de rest van de tijd thuis te werken. Dit blijkt ook uit een analyse van de vacaturesite Indeed. Zij kwamen tot de conclusie dat mensen die een baan zoeken steeds vaker kijken of zij bij deze nieuwe baan ook thuis kunnen werken. Werkgevers zijn minder enthousiast.

Redenen om thuis te werken

Natuurlijk heeft ieder zo zijn eigen redenen om graag thuis te willen werken. De één geniet van de rust en krijgt veel meer gedaan, terwijl de ander het heerlijk vindt om niet iedere dag in de file te hoeven staan. De belangrijkste redenen voor het willen thuiswerken zijn de grote vrijheid om thuis zelf je tijd in te delen, maar ook de oplopende brandstofkosten kunnen een rol spelen. Het woon-werkverkeer is hierdoor een stuk duurder geworden.

Zoekterm thuiswerken

Vacaturesite Indeed ziet dit ook terugkomen bij werkzoekenden. Twee jaar geleden klikte maar 0,1% van de werkzoekenden op de zoekterm ‘thuiswerken’ via Indeed. Op dit moment is dat 0,5%. Op het eerste oog lijkt dat weinig, maar volgens communicatiemanager Kelly Oude Veldhuis hebben we het dan toch al gauw over duizenden werkzoekenden per dag.

Werkgevers willen terug naar kantoor

Het feit dat er meer wordt gezocht op de term thuiswerken staat in contrast met het aanbod hiervan. Het lijkt erop dat werkgevers het liefst hebben dat we weer terug naar kantoor komen. Waar in januari de term thuiswerken nog in 6 procent van de vacatures voorkwam, is dit nu gedaald naar 4,7 procent. Het is wel bijzonder dat werkgevers niet schijnen door te hebben dat dit voor werkzoekenden echt een belangrijke factor is. Mevrouw Oude Veldhuis: ,,Ik denk dat je als werkgever in deze krappe arbeidsmarkt alles uit de kast moet trekken om personeel te vinden. Het kan daarom een idee zijn om thuiswerken standaard aan te bieden. Anders bestaat de kans dat iemand elders solliciteert waar het wel een optie is.”