“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Werkstress? Dan op zoek naar een andere baan!

09 mei, 2022 | Arbeidsmarkt
9,5
Klanten vertellen

1365 beoordelingen

Nu de arbeidsmarkt voor werkzoekenden gunstig is, gaan steeds meer mensen voor zichzelf bedenken wat zij nu echt willen. Uit onderzoek van Quinyx onder ruim 1500 mensen met onregelmatige werktijden blijkt dat vier op de tien het afgelopen jaar heeft overwogen zijn/haar baan op te zeggen. De belangrijkste reden om te vertrekken is werkstress.

Waarom wisselen van baan?

Een kwart van de respondenten van het onderzoek gaf aan het afgelopen jaar ook daadwerkelijk te zijn vertrokken bij de werkgever. Dit deden zij om verschillende redenen, maar de belangrijkste reden was werkstress. Voor 20 procent was dit de reden om op zoek te gaan naar een andere baan. Op twee staat het gebrek aan loonsverhoging (19 procent) en doorgroeimogelijkheden (17 procent). Ook de mate waarin het werk het persoonlijke leven van de werknemer beïnvloed was belangrijk. Dit was voor 16 procent een reden om te vertrekken.

Makkelijk een andere baan

Ongeveer drie kwart van de respondenten (73 procent) is ervan overtuigd dat zij makkelijk een andere baan kunnen vinden als zij op zoek zouden gaan. Dit zorgt ervoor dat werkgevers alles op alles moeten zetten om hun personeel te behouden. Het creëren van werkplezier is daarbij essentieel. Dit blijkt voor veel mensen (36 procent) toch wel het belangrijkste punt te zijn. Ook flexibiliteit in het werkschema wordt erg gewaardeerd. Maar liefst 21 procent zegt hier behoefte aan te hebben.