“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Verhalen uit de praktijk: chantage na dickpic zorgt voor ontslag op staande voet

9,5
Klanten vertellen

1365 beoordelingen

Na de rellen bij de Voice komen er steeds meer verhalen over grensoverschrijdend gedrag boven water. Ook bij ons komen dit soort zaken nogal eens binnen. Dit keer een vrij bijzonder verhaal van een zaak waarbij chantage na het versturen van een dickpic zorgt voor ontslag op staande voet.

Werkgever verstuurt Dickpic

Een werknemer en zijn vrouw waren tijdelijk even uit elkaar. De werkgever kreeg hier lucht van en besloot een dickpic naar de (tijdelijke) ex van de werknemer te sturen. Geen handige actie. De werknemer en zijn vrouw kwamen weer bij elkaar. Toen hij de dickpic onder ogen kreeg, besloot hij hier handig gebruik van te maken. Hij chanteerde de werkgever en eiste een loonsverhoging van 100 euro per week en baangarantie. Deed de werkgever dit niet, dan zou hij de foto’s wel eens even doorsturen naar zijn vrouw.

Chantage

De werkgever liet zich niet chanteren en besloot de werknemer op staande voet te ontslaan. Deze was het hier echter niet mee eens en schakelde onze hulp in. Uiteindelijk kwam de zaak voor de rechter. De rechter was van mening dat de werknemer in dit geval wel te ver was gegaan door zijn baas te chanteren. Op zich is dit een goede reden voor ontslag op staande voet. Het is echter ook zo dat de werkgever in dit verhaal op zijn beurt ook te ver is gegaan. In eerste instantie overwoog de rechter om het ontslag op staande voet in stand te houden, maar met behoud van een transitievergoeding. Uiteindelijk besloot de rechter toch om de transitievergoeding te schrappen, maar in plaats daarvan de werknemer vier maanden opzegtermijn te geven. Op die manier is er geen sprake meer van ontslag op staande voet en kan de werknemer gewoon een ww-uitkering aanvragen.

Heb jij hulp nodig bij ontslag op staande voet?

Ontslag op staande voet krijg je niet zomaar. Er is altijd iets aan de hand en het kan best zijn dat je je daarvoor schaamt. Misschien heb je in een opwelling wel iets gestolen of een greep uit de kassa gedaan of heb je je tijdens een discussie met een collega laten gaan. Wij snappen heel goed dat het moeilijk kan zijn om te praten over wat er is gebeurd. Toch is het wel belangrijk om dit wel te doen. Zoek hulp bij het ontslag, want er staat veel op het spel. Het gaat hier om jouw inkomen, jouw recht op een WW-uitkering, maar ook jouw reputatie.

Er is meer mogelijk dan je denkt!

Zoals je in bovenstaand voorbeeld wel kan zien, is er vaak meer mogelijk dan je misschien denkt. Zelfs als je inderdaad schuldig bent aan bijvoorbeeld diefstal zijn er zeker nog mogelijkheden. Zo kun je bijvoorbeeld een schikking treffen met de werkgever. Jij stapt niet naar de rechter, maar dan wil je wel een VSO om jouw recht op een uitkering te behouden. Zo zijn er tal van opties. Zorg dat je weet wat in jouw geval verstandig is!

Heb jij hulp nodig bij ontslag? Onze juridische medewerkers helpen je graag verder. Neem gerust contact op voor gratis juridisch advies over jouw situatie!