“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”
9,5
Klanten vertellen

1319 beoordelingen

De wetswijziging van 1 oktober waarbij de hoogte van de WW-uitkering in de eerste twee maanden steeg, maar de totale duur naar maximaal 38 maanden werd ingekort had ook gevolgen voor de bovenwettelijke werkloosheidsregeling in het hbo.

In de cao voor werknemers in het hbo is nu afgesproken dat iedereen die op of na 1 oktober werkloos wordt in beginsel recht heeft op 2 maanden werkloosheidsuitkering met daarbij een bovenwettelijke uitkering waardoor zij 83% van hun laatst verdiende loon ontvangen. De daarop volgende 10 maanden (inclusief de bovenwettelijke uitkering) 75% en de daarop volgende maanden 70% van hun laatstverdiende loon.

Hoe lang men uiteindelijk recht heeft op de bovenwettelijke uitkering is afhankelijk van leeftijd en diensttijd op het moment van werkloosheid.

Op het gebied van de WW-uitkering is veel veranderd. Bekijk onze pagina meest gestelde vragen over de WW-uitkering om weer helemaal op de hoogte te zijn!

De bonden adviseren bij dreigend ontslag een adviseur in te schakelen omdat de regels rondom (bovenwettelijke) werkloosheid ingewikkeld zijn, iets waar wij onze  ontslagspecialisten u zeer goed in kunnen bijstaan.