“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Door de aanhoudende economische groei daalt de werkloosheid steeds verder. Hierdoor worden er ook minder WW-uitkeringen verstrekt. Dit betekent een forse besparing bij het UWV. Afgelopen jaar scheelde dit 700 miljoen euro. Dit komt neer op een afname van 12 procent.

Arbeidsmarkt

Na de crisis begint de arbeidsmarkt nu gelukkig weer aan te trekken. Toch profiteert nog niet iedereen hiervan. Vooral oudere werkzoekenden en mensen met een arbeidsbeperking merken weinig van het economische herstel.

Aantal uitkeringen

Het aantal lopende uitkeringen daalde in 2016 van 446.000 naar 412.000. Deze daling lijkt ook aardig door te zetten. Zo verwacht het Centraal Plan Bureau dat het aantal uitkeringen aan het eind van 2017 op een aantal van 348.000 zal zitten. Toch zijn we er nog niet. Het aantal mensen in de WW is nog altijd hoger dan vlak voor de crisis.

Ontslagaanvragen

Ook het aantal ontslagaanvragen daalt flink. Zo zijn er in 2016 door het UWV 40 procent minder ontslagaanvragen afgehandeld. In totaal ging het om 22.300 zaken. Dit zal ongetwijfeld te maken hebben met het herstel van de economie, maar ook de veranderde regelgeving zal hier een rol in spelen.

Op het gebied van de WW-uitkering is veel veranderd. Bekijk onze pagina meest gestelde vragen over de WW-uitkering om weer helemaal op de hoogte te zijn!