“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Het grootste voordeel van thuiswerken? Casual kleding!

10 dec, 2020 | Algemeen, Coronavirus
9,5
Klanten vertellen

1321 beoordelingen

Ondertussen zijn er natuurlijk de nodige onderzoeken gedaan naar thuiswerken. Een van de grotere onderzoeken werd gedaan door Microsoft. Dit is het WorkReworked- onderzoek. In het onderzoek werd bekeken hoe werkend Nederland omgaat met het thuiswerken. Hoe productief zijn we en wat is nou eigenlijk het grootste voordeel van thuiswerken?

Casual kleding

Het grootste voordeel van thuiswerken is niet het feit dat je je eigen tijd wat meer kan indelen of dat je minder vergaderingen hebt. Nee, de meeste Nederlanders vinden het feit dat zij hele dagen casual kleding kunnen dragen het allerfijnst! 61 procent van de ondervraagden gaf dit aan als grootste voordeel. 45 procent vond het heel fijn om meer tijd te hebben voor hobby’s. Ook werd het werken met een huisdier in de buurt erg gewaardeerd. Dit vond 24 procent een groot voordeel.

Meer werk en productiever

Opvallend is dat veel mensen aangeven dat de hoeveelheid werk die zij hebben is toegenomen (68 procent). Toch lijkt de werk-privébalans hier niet onder te lijden. Deze is grotendeels hetzelfde gebleven als voor de pandemie. Dit kan te maken hebben met het feit dat werknemers ook productiever zijn als zij thuiswerken. Er wordt meer werk verzet in minder tijd. Dit lijkt vooral te komen doordat we thuis minder worden afgeleid. Vorig jaar (voor de pandemie) gaven de werkenden aan dat zij ongeveer 52 procent van hun werkweek verspilden aan niet productieve dingen zoals vergaderingen en andere werkonderbrekingen. Dit percentage ligt nu op 39 procent.

Betere werkplek

Toch valt er ook nog wat te verbeteren. Iets minder dan de helft van de ondervraagde werknemers (43 procent) geeft aan dat hun thuiswerkplek nog wel wat te wensen overlaat. Zo heeft 89 procent problemen met de internetverbinding thuis en mist 65 procent een losse muis en een groot beeldscherm.