“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Werkloosheid onder jongeren hoog in coronacrisis

08 jul, 2020 | Arbeidsmarkt, Coronavirus
9,5
Klanten vertellen

1321 beoordelingen

Jongeren (15-25 jaar) hebben het momenteel niet gemakkelijk op de arbeidsmarkt. De sectoren waarin veel jongeren werken zijn het hardste geraakt. Het betreft de horeca, de evenementenbranche en de detailhandel. Zo’n 139.000 jongeren zijn werkloos geworden sinds de start van de coronacrisis. Het aantal WW-uitkeringen is bijna verdriedubbeld.

Moeilijke positite op de arbeidsmarkt

Jongeren hebben het momenteel niet gemakkelijk op de arbeidsmarkt. Bedrijven hebben veel keuze en vacatures worden snel vervuld. Vaak krijgt degene met het meeste ervaring of de hoogste opleiding de baan. Deze onzekerheid levert veel frustratie op bij jongeren. Jongerenadviseur, Souflane Oumghar, van gemeente Amsterdam adviseert jongeren om in zichzelf te investeren. Vergroot je netwerk en zorg dat er geen gat op je CV ontstaat. Focus in deze periode niet op je droombaan. Elke baan levert een bijdrage aan je ontwikkeling. Het is niet de tijd om te kieskeurig te zijn! Blijf solliciteren en geef niet op! En pak wat je pakken kunt! Ondertussen zou je vrijwillergerswerk kunnen doen zodat er geen gat op je CV ontstaat.

Waar vind je werk?

Ondanks dat er minder vacatures zijn is er wel werk. Bovendien start de economie langzaam weer op en komen er steeds meer mogelijkheden. Je zou ook eens een open sollicitatie kunnen doen. Wie weet levert dit wat op en anders bewaren ze jouw CV misschien voor het moment dat de econommie aantrekt. Kijk ook eens bij bedrijven die bezorgers zoeken. Ook in de distributie, logistiek, de schoonmaak en de zorg zijn banen te vinden. Pak alle mogelijkheden aan die je krijgt aangediend. En kijk goed welke kansen er nu wel zijn!