“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Is het tijd voor een carrièreswitch?

12 jul, 2021 | Algemeen, Arbeidsmarkt
9,5
Klanten vertellen

1342 beoordelingen

Ben jij een ambitieus type en wil jij jezelf en jouw werk verder ontwikkelen? Sta jij ondanks jouw ambities maar wat tijd te verdoen bij de koffieautomaat en interesseer jij je eigenlijk niet meer voor jouw organisatie? Misschien is het dan tijd om na te denken over een andere baan. Misschien weet je dat al wel, maar soms kan het onbewust zijn. Let daarom op de volgende signalen. Herken jij jezelf in één of meerdere hiervan? Dan is het misschien tijd voor een carrièreswitch.

1. Nadenken over nieuwe dingen? Mij niet gezien!

Alle medewerkers denken enthousiast mee over die nieuwe inrichting voor kantoor. Allemaal fantastische ideeën passeren de revue. Jouw inbreng? Helemaal niets. Waar de rest van de collega’s vol enthousiasme bezig zijn, dagdroom jij liever over een nieuwe inrichting thuis. Jou interesseert het eigenlijk allemaal niet meer zo, ze doen maar.

2. Schijnarbeid en maar een beetje lummelen

Je stelt je taken uit en hebt geen energie meer. Je verricht soms dagenlang schijnarbeid. Je rommelt wat in papieren, zit maar wat op je telefoon en probeert overal maar een praatje aan te gaan om de tijd te verdoen. Je bent overduidelijk jouw werk aan het uitstellen en vermijden.

3. Gezocht: de zin om te werken

Je gaat vaak met tegenzin naar je werk. Als je wekker gaat kost het je ontzettend veel moeite om jezelf te motiveren en uit bed te sleuren. Wéér zo’n vreselijke werkdag. Af en toe heeft iedereen dat gevoel wel eens, maar bij jou is het bijna dagelijkse kost. De enige reden dat jij het nog volhoudt is jouw loonstrookje aan het eind van de maand. Het behoeft vast geen uitleg dat dit geen goed teken is.

4. Je te pletter vervelen

Een veel voorkomend en niet te onderschatten verschijnsel: niet de burn-out, maar de bore-out. Je werk wordt een soort routine en wordt daardoor simpel of saai. Groei en ontwikkeling houden je alert en wakker en zorgen ervoor dat jij geprikkeld en gemotiveerd blijft. Als je vast komt te zitten en geen uitdaging in je werk meer hebt, ga je je al snel vervelen. Hierdoor kost het uitvoeren van je werk ontzettend veel energie. Pas op: een bore-out ligt dan zeker op de loer!

5. Het hart ligt ergens anders

Toen je ooit begon aan je baan ging jouw hart er ongetwijfeld sneller van kloppen. Allemaal nieuwe uitdagingen, veel nieuwe dingen leren. Je werd al gelukkig bij de gedachte. De nieuwigheid is er inmiddels van af en jouw hart gaat niet sneller kloppen bij de gedachten aan je werk, maar je krijgt er misschien juist wel hartkloppingen van.
Als je hart niet meer bij je huidige baan ligt gaat dat ten koste van je productiviteit en je prestaties.

Tijd voor een carrièreswitch

Herken jij jezelf in één of meerdere van deze signalen? Denk dan eens goed na of je huidige baan nog wel bij je past. Misschien is het tijd voor een carrièreswitch. Een bore-out ligt op de loer. Hou altijd in gedachten dat je letterlijk ziek kunt worden van je werk, als je niet meer op je plek zit. In dat laatste geval ben je vaak al te laat.