“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Help! Mijn werkgever betaalt mijn transitievergoeding niet!

31 aug, 2023 | Ontslagvergoeding
9,5
Klanten vertellen

1366 beoordelingen

Als je arbeidscontract afloopt of via een vaststellingsovereenkomst wordt beëindigd dan heb je meestal recht op een transitievergoeding. Vaak wordt de transitievergoeding gelijk uitbetaald met je laatste salaris of in de maand daarop. Jouw werkgever moet de transitievergoeding uiterlijk één maand na de beëindiging van jouw contract aan jou betalen. Wat moet je doen als de werkgever niet binnen één maand na het einde van je dienstverband heeft betaald? Of wat kan je doen als je werkgever opeens weigert de transitievergoeding te betalen?

Wat kan je doen als je werkgever te laat is met het betalen van de transitievergoeding?

Jouw werkgever heeft de transitievergoeding niet betaald binnen de daarvoor geldende termijn. Dit is wellicht geen onwil. Misschien is het erbij ingeschoten. Op zich is een belletje of mailtje naar de werkgever het snelst. Alleen heb je dan niets zwart op wit. Daarom is het slimmer om een loonvorderingsbrief te sturen. Download gratis ons voorbeeld van een loonvorderingsbrief en geef daarin aan dat je jouw transitievergoeding niet hebt ontvangen binnen de daarvoor gestelde termijn. Betaalt de werkgever na deze brief nog steeds niet? Schakel dan direct onze hulp in!

Wat kan je doen als jouw werkgever de transitievergoeding niet wil betalen?

In sommige gevallen weigert een werkgever om een transitievergoeding te betalen. Je kan dit eerst op de ‘vriendelijke’ manier aanpakken door je werkgever er schriftelijk op te wijzen. Ook in deze situatie kun je gebruik maken van onze gratis loonvorderingsbrief.

De kans is groot dat jouw werkgever hier niet op reageert. Jouw werkgever heeft al aangegeven de vergoeding niet te willen betalen. In dit geval moet je zwaarder materieel inzetten. Wij helpen je hierbij!

Naar de rechter

Als de werkgever ondanks jouw brief de transitievergoeding niet betaalt kan je naar de rechter. Wacht hier niet te lang mee. Het recht op transitievergoeding vervalt wanneer je verzuimt om binnen drie maanden, na het einde van jouw dienstverband, bij de kantonrechter een verzoek in te dienen. Deze termijn van drie maanden is een harde termijn. Overschrijd je deze termijn dan kan je helaas fluiten naar je transitievergoeding. Je staat hier niet alleen voor. Wij helpen je hier graag bij. Bel ons op 088-6002800 (gebruikelijke belkosten) of vul ons contactformulier in en we bellen je vrijblijvend terug.